Strojna oprema
28.05.2021 20:00

Deli z drugimi:

Share

Laserski projektor, ki prekaša skoraj vsak televizor

Epsonov pametni laserski projektor ponuja daljšo diagonalo slike in boljši zvok od skoraj praktično vseh televizorjev
Novi Epson laserski projektor vključuje visoko Full HD ločljivost, Android TV, HDR barvno podporo ter neverjetni zvok.
Novi Epson laserski projektor vključuje visoko Full HD ločljivost, Android TV, HDR barvno podporo ter neverjetni zvok.

Tehnologija laserskega projiciranja slike je že dolgo prisotna na trgu in se je dokazala predvsem z veliko boljšimi barvami, večjo svetilnostjo in daljšo življenjsko dobo v primerjavi s tehnologijami, ki se uporabljajo v klasičnih in LED-projektorjih. Med podjetji, ki izdelujejo laserske projektorje, najbolj izstopa Epson, saj velja za specialista v svetu projektorjev. Poleg laserskih projektorjev namreč ponuja tudi klasične projektorje, namenjene poslovni in domači uporabi. So pa prvi vsekakor najboljša izbira, če cena ne igra pomembnega dejavnika pri nakupu takšne naprave.

Do zdaj se je s televizorji v cenovno ugodnejšem cenovnem segmentu Epson pomeril le z modelom EF-100, ki je ponujal veliko diagonalo slike, svetlo sliko in dolgo življenjsko dobo vira svetlobe – vse to za ceno, ki je primerljiva z manjšimi LCD-televizorji. Čeprav je sam po sebi odličen, je omenjeni model le nakazal smer, v katero bodo šli nekateri prihodnji modeli. Ti bodo namenjeni uresničevanju želja ljubiteljev domače zabave in hišnega kina.

Brezkompromisni projektor

Prvi med njimi je povsem nov model, laserski projektor Epson EpiqVision Mini EF12 Smart Streaming, ki je morda največji konkurent vsem večjim televizorjem. Gre za pravzaprav močno nadgrajeno različico projektorja Epson EF-100, ki obstoječemu receptu doda vse, kar smo želeli, vključno s polno visoko ločljivostjo (Full HD, 1080p), funkcionalnostjo Android TV, podporo tehniki prikaza dinamičnega barvnega razpona (HDR), dodatnimi vrati HDMI in neverjetno dobrim zvokom, zahvaljujoč partnerstvu z zvočnimi tehniki podjetja Yamaha.

Čeprav gre v bistvu za projektor, je na ta model treba gledati bolj kot na televizor velike diagonale, zapakiran v majhno škatlo, ki ne zahteva nobenih kompromisov. Ta projektor ponuja skoraj vse, kar pričakujete, od ostre in velike slike do odličnega zvoka, za nameček pa ga je mogoče enostavno prenašati okoli in ga v hipu zagnati. Uporabniško izkušnjo pa še začini operacijski sistem Android TV skupaj s fenomenalnimi pametnimi funkcijami.

3LCD v najboljši izvedbi

Bistvo te »multimedijske kocke« je Epsonova tehnologija 3LCD. Ta ustvari žive in barve, ki presegajo konkurenčne projektorje (in televizorje). Ob uporabi projektorja EF12 v zaprtih prostorih, zlahka pomislimo, da gre dejansko za neverjetno velik televizor. Tehnologija 3LCD zagotavlja sliko, ki ne pozna učinka mavrice, ki se pogosto pojavi pri DLP-projektorjih z enim barvnim kolesom.

Kompaktne dimenzije projektorja omogočajo njegovo uporabo na več načinov in na različnih lokacijah. Največkrat ga lahko postavite v dnevno sobo, kjer prevzame vlogo klasičnega televizorja, medtem pa ga lahko enostavno odnesete tudi na vrt, verando ali teraso in poleti projicirate na steno. Lahko ga nesete v zakonsko ali otroško spalnico in si omislite prijeten filmski večer. Projektor premore tehnologijo samodejne nastavitve geometrije in ostrenja slike, zato vam za razliko od večine drugih projektorjev ni treba ročno prilagajati ničesar. Preprosto ga postavite na želeno mesto in zaženete. Za »delo« je pripravljen že takoj po vklopu in projicira popolnoma ostro sliko. Zvok, ki ga ponuja, lahko zapolni skoraj vsako sobo. Po potrebi ga lahko uporabite tudi zgolj kot zvočnik in preko povezave Bluetooth na njem predvajate glasbo.

Operacijski sistem Android TV omogoča namestitev na stotine aplikacij in pretočnih video storitev, zato ne potrebujete namenskega predvajalnika, set-top-boxa ali prenosnika.

Epson EpiqVision Mini EF12 zagotovo izpolnjuje številne želje največjih ljubiteljev domače zabave in hišnega kina. V kompaktnem, ličnem in nevsiljivem ohišju ponuja skoraj vse, kar potrebujete za kinotečno doživetje. In to za ceno, ki jo je mogoče enostavno primerjati z nekoliko kakovostnejšimi televizorji večje diagonale, pri čemer s projektorjem dobite bistveno bolj pristno izkušnjo kina v vsakem delu stanovanja ali hiše – z neverjetno dobrim zvokom, pametnimi funkcijami in dolgo življenjsko dobo, ki zagotavlja, da o novem vladarju dnevne sobe ne bo potrebno razmišljati naslednjih deset let.

Vas zanima več iz te teme?
Epson projektorji laserski projektorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več