Računalništvo, telefonija
04.10.2011 11:03
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lancom Systems 1781A ADSL usmerjevalnik

Podjetje Lancom Systems je 5. septembra predstavilo novi poslovni umerjevalnik LANCOM 1781A (naslednik uspešnega 1721+ VPN usmerjevalnika), ki ima vgrajen multi-mode ADSL2+ modem za ADSL povezave.
Lancom Systems 1781A  ADSL usmerjevalnik
Lancom Systems 1781A ADSL usmerjevalnik

Podjetje Lancom Systems je 5. septembra predstavilo novi poslovni umerjevalnik LANCOM 1781A (naslednik uspešnega 1721+ VPN usmerjevalnika), ki ima vgrajen multi-mode ADSL2+ modem za ADSL povezave po standardih Annex A, B, J ali M. Lahko se uporablja na vsaki ADSL povezavi, vključno z all-IP povezavami prihodnosti. Fleksibilnost je ključnega pomena pri prihajajočih modelih za optične kable, širokopasovne povezave preko mobilnih omrežij ali, s pomočjo zunanjega modema, tudi za kabelske, VDSL in SDSL povezave.


1781A ima vgrajeno »zeleno« Gigabit-Ethernet stikalo, ki omogoča hitre in energijsko učinkovite prenose podatkov v omrežja (s tem tudi ni potrebe po ventilatorju, ki bi sigurno spremenil tiho delovanje usmerjevalnika) saj se neaktivni vhodi oz. »porti« avtomatično izključijo in tako zmanjšajo porabo električne energije. Vsak od štirih vhodov se lahko nastavi po potrebi za omrežja LAN, WAN, DMZ, VLAN ali nadzor omrežja. USB 2.0 vhod nudi napajanje usb ključkom, kar omogoča, da se USB mobilni modemi uporabijo kot »backup« za direktno povezavo ADSL linije na usmerjevalnik. LANCOM poslovni usmerjevalniki serije 1781 priročno naredijo »varnostno kopijo« vaši prvotni povezavi, in sicer z mobilno povezavo (s pomočjo USB modema ali če izberete model usmerjevalnika z vgrajenim HSPA+ modemom).


Napredna funkcija preusmerjanja in posredovanja (Advanced Routing and Forwarding, krajše ARF) na LANCOM 1781A modelu omogoča do 16 virtualnih omrežij, vsako s svojimi nastavitvami za DHCP, DNS in požarni zid. ARF omogoča večim logično ločenim omrežjem, da delujejo za različne skupine in aplikacije na eni samcati fizični infrastrukturi. Vgrajen visoko zaščitni požarni zid z stalno kontrolo, zaznavo oz. izsleditev napadov ter DoS (denial-of-service) zaščito varno in zanesljivo ščiti omrežje pred napadi preko interneta. Vključena management orodja LANconfig in LANmonitor ne omogočajo samo udobno oddaljeno vzdrževanje vseh namestitev in uporabnih namestitevnih čarovnikov – kot so 1-Click-VPN čarovnik, ki omogoča enostavno namestitev VPN povezav med LANCOM usmerjevalniki – temveč tudi nadzor in prijave (logging) v realnem času. Obsežne »backup« in »high-availability« funkcije zagotavljajo nemoteno 24urno delovanje. Povsem nova je tudi platforma LANCOM 1781A usmerjevalnika, opremljena s hitrejšim procesorjem in s kar štirikrat več pomnilnika, kar zagotavlja maksimalno varnost v VPN omrežju. Uporabniku je na voljo tudi generator naključnih številk za strojno opremo in obširno podporo za digitalne certifikate.
Naprava v osnovi ponuja 5 IPSec VPN kanalov, možna pa je nadgradnja na 25 kanalov
. Aktivirati je mogoče tudi opcijski vsebinski filter, ki omogoča do 100 uporabnikov. Lancom 1781A predstavlja pravo izbiro ko iščete enostavno in varno rešitev integracije podružnic v poslovna omrežja podjetja/organizacije.

Za dodatne prodajne informacije o Lancom Systems 1781A ADSL usmerjevalnik nas kontaktirajte na prodaja@advant.si ali na 01 470 00 00.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku