Telefoni
21.12.2014 12:37

Deli z drugimi:

Share

Lahko Galaxy S6 reši podjetje Samsung pred propadom?

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 Edge se pričakuje veliko
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 Edge se pričakuje veliko

Podjetje Samsung zaradi pomanjkanja inovacij pestijo hude poslovne težave, saj se mora namreč soočati z vse težjim bojem s tekmeci za prevlado na trgu, predvsem z Applom, Xiaomijem in Lenovom. Ker so njegovi poslovni rezultati že na ravni iz leta 2011, njegovi inženirji mrzlično iščejo izhod iz krize z dodatnim vlaganje v razvoj inovativnih izdelkov, ki bodo na prodajne police trgovin prispeli v prvi polovici naslednjega leta. Med njimi pa bo zdaleč najbolj izstopal pametni mobilni telefon Galaxy S6, ki naj bi luč sveta ugledal že januarja prihodnjega leta.

Najnovejše govorice o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S6 nakazujejo, da bo ta opremljen z ukrivljenim zaslonom, kot ga trenutno uporablja model Edge. S tem bodo uporabniki dejansko pridobili dodatna miniaturna zaslona za prikazovanje informacij, kot so vsebina prejetih kratkih sporočil, podatki o vremenu, napolnjenost baterije, moč mobilnega signala in še mnogo več. Poleg tega bodo tu na voljo še miniaturne ikone za hiter dostop do najpogosteje uporabljenih funkcij. Ker bo ohišje novosti izdelano izdelano iz kakovostnega aluminija, bo novi pametni mobilni telefon zlahka prepričal tudi zahtevnejše uporabnike in poslovneže.

Inženirji podetja Samsung naj bi pametni mobilni telefon Galaxy S6 opremili z zaslonom ločljivosti 2.560 x 1,440 slikovnih točk. Za zajem fotografij pa naj bi bil na voljo fotoaparat ločljivosti do 20 milijonov slikovnih točk, za opravljanje spletnih konferenc pa naj bi bila na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Pametni mobilni telefon Galaxy S6 naj bi bila bil na voljo v dveh različicah, pri čemer naj bi bila prva opremljena z osem jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 810, druga pa z osem jedrnim procesorjem Exynos 7420.

Če bo šlo vse po sreči bo Samsung pametni mobilni telefon Galaxy S6 predstavil že na tehnološki konferenci CES 2015, ki se bo od šestega do devetega januarja odvijala v ameriškem mestu Las Vegas. Prvi uporabniki storitev mobilne telefonije pa naj bi ga lahko kupili še pred pomladjo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku