Računalništvo, telefonija
13.05.2014 14:23

Deli z drugimi:

Share

Kyocera z novim programom za mobilno tiskanje utrjuje trend BYOD

Program EveryonePrint je preprosta rešitev za tiskanje z mobilnih naprav, ki podpira vse bolj razširjen trend »prinesite svojo napravo - bring your own device (BYOD)«. EveryonePrint se preprosto povezuje v obstoječa IT okolja in je idealen za študente, goste, delavce na poti, kot tudi za zaposlene.
Identifikacija s kartico ID na napravi Kyocera.
Identifikacija s kartico ID na napravi Kyocera.

Mobilno tiskanje je nepogrešljiv del dnevnih delovnih opravil za veliko ljudi. Tiskanje iz mobilnih naprav ni več omejeno na stranke, ki za storitev plačajo, ampak je postalo sestavni del vsakodnevne delovne rutine. V letu 2013 je bilo, po poročanju IDC, samo v zahodni Evropi prodanih 230 milijonov pametnih naprav, kar predstavlja 11 odstotno letno rast medtem ko se je število mobilnih delavcev v letih od 2010 do 2013 podvojilo in bo do leta 2015 doseglo 512 milijonov. Zato bo povpraševanje po mobilnih rešitvah za tiskanje, kot je EveryonePrint, v naslednjih letih dramatično zraslo.

EveryonePrint preprosto pretvarja vse običajne tipe dokumentov v vsebino, ki je pripravljena za tiskanje. Deluje kot strogo varovan zasebni oblak. Kodirana vsebina zagotavlja maksimalno zaupnost podatkov. Dostop s kartico ID ali geslom PIN pa omogoča, da bo lahko le lastnik dokument tudi natisnil, kar zagotavlja, da bodo dokumenti in osebni podatki ostali zaupni v celotnem procesu tiskanja.

Tiskanje je mogoče izvesti na pet načinov: z uporabo e-poštnega tiskanja, spletnega tiskanja, tiskanja s pomočjo gonilnika, mobilne aplikacije ali rešitve Google print. Tak način prinaša cel kup prednosti, saj lahko tiskamo na katerikoli tiskalnik ali večopravilno napravo, ne le v pisarni, ampak tudi na javnih mestih, kot so, na primer knjižnice, univerze ali bolnice. Nemoten dostop do tiskalnikov na javnih mestih omogoča vse bolj mobilni družbi, kot danes postaja naša, da bo še bolj učinkovita.

Hans Gerd Schmidt, Produktni vodja v podjetju Kyocera Document Solutions Europe je izjavil: »Tehnologija spreminja način kako opravljamo svoje delo, toda potreba po tiskanju ostaja. Vse večja uporaba mobilnih naprav, kot so pametni telefoni in tablice pa pomeni, da vse več svojega dela opravljamo na poti. Končni uporabniki potrebujejo možnosti tiskanja z mobilnih naprav, ki so enake kot z namiznih. Tiskanje ni v upadu – preprosto postaja mobilno.«

EveryonePrint je preprost za namestitev in rešuje mnoge težave integracije mobilnega tiskanja v obstoječe sisteme. Univerza Southern Denmark je uporabljala sistem, ki je predvideval namestitev gonilnikov na vsako napravo, kar je zahtevalo določeno znanje uporabnikov in zmogljivosti naprav, poleg tega pa je zahtevalo visok nivo podpore s strani njihovih strokovnjakov za IT. S prehodom na EveryonePrint in preprostostjo uporabe, ki jo prinaša, so se vsem tem težavam izognili. Najpomebneje je bilo zagotoviti vsem študentom prilagodljivost in mobilnost. Zato je večjezična podpora programa EveryonePrint, ki omogoča uporabo mednarodnim študentom, pomenila veliko prednost pri izbiri rešitve.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku