Telefoni
10.07.2014 06:21

Deli z drugimi:

Share

Kvadratni BlackBerry Passport: Čudežna rešitev ali pot v pogubo?

Kvadratni pametni mobilni telefon BlackBerry Passport ima vsaj po mnenju poznavalcev precej majhne možnosti za uspeh!
Kvadratni pametni mobilni telefon BlackBerry Passport ima vsaj po mnenju poznavalcev precej majhne možnosti za uspeh!

Podjetje BlackBerry Limited je držalo pred kratkim dano obljubo in uradno predstavilo prvi pametni mobilni telefon kvadratne oblike. Novost s prodajnim imenom Passport je pričakovano opremljena s kvadratnim 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom »impresivne« ločljivosti 1.440 × 1.440 slikovnih točk oziroma gostote 452 točk na palec. Zaradi kvadratne oblike podjetje BlackBerry zatrjuje, da je prikazovalna površina povsem enaka kot pri mobilnikih s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo. Poleg tega uporabnikom ni potrebi skrbeti ali je mobilnik v vodoravnem ali navpičnem položaju, saj v obeh primerih lahko mobilnih v eni vrstici prikaže do 60 znakov, običajni pametni mobilni telefon pa le okoli 40.

Pod kvadratnim zaslonom se nahajala na dotik občutljiva tipkovnica, ki omogoča uporabo gest za priklic določenih funkcij in ne zaseda »prostora« na zaslonu. Preostala strojna oprema pa obsega še 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 800, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Blackberry OS 10.1. Podjetje BlackBerry Limited bo pametni mobilni telefon Passport ponudilo v prodajo v mesecu septembru, njegova maloprodajna cena pa žal še ni bila razkrita.

Mnogi poznavalci so prepričani, da si bo podjetje BlackBerry Limited s tovrstnim mobilnikom zgolj naredilo medvedjo uslugo, saj naj bi bil povsem nepraktičen za uporabo. Ali bo temu dejansko tako tudi v praksi, pa bodo poslovni uporabniki storitev mobilne telefonije lahko na lastne oči preverili že septembra letos.


Prijavi napako v članku