Digitalizacija
11.09.2021 08:51

Deli z drugimi:

Share

Kreativni študijski programi digitalnih tehnologij

Študijski programi, ki dodano vrednost prinašajo s praktičnim/raziskovalnim delom v realnem okolju podjetij in organizacij.
Več o digitalnem stebru AMEU: digitalni.almamater.si
Več o digitalnem stebru AMEU: digitalni.almamater.si

Alma Mater Europaea se ponaša z največjo zaposljivostjo med diplomanti in najvišjim deležem mednarodnih študentov. Svoje poslanstvo izvaja pod pokroviteljstvom Evropske akademije znanosti in umetnosti, v zadnjih letih pa je, glede na potrebe in razvoj, postavila tudi inovativne komplementarne študijske programe s področja digitalnih tehnologij, ki so izjemnega pomena za Slovenijo in slovensko gospodarstvo, saj so poklici in strokovnjaki na tem področju v globalnem in lokalnem okolju vedno bolj iskani.

Znanja, ki jih zahteva digitalna transformacija

Alma Mater Europaea nudi številne prednosti pridobivanja znanja, tako za zaposlene kot za vse, ki želijo slediti spremembam in prihodnosti z razvojem novih tehnologij (program Spletne in informacijske tehnologije 1. stopnje VS in Spletna znanost in tehnologije 2. stopnje Mag), tesno vpetih v realno okolje podjetij in organizacij. Kurikulum obeh študijskih programov je sestavljen na način, da študentom ves čas omogoča pridobivanje znanj in veščin, ki jih danes zahteva hiter proces digitalne transformacije. Aktualnost tematik, ki se obravnavajo tekom študija, je velika konkurenčna prednost v primerjavi z drugimi študijskimi programi.

Kako ključen je proces digitalne transformacije, se je še posebej pokazalo pri soočanju s Covid-19, ko smo videli, kako veliko je k premagovanju situacije doprinesla informacijska infrastruktura, ki se je razvila v zadnjem desetletju z razvojem spleta in mobilnih naprav. Prav tako se je izkazalo, da ni v javni lasti in niti pod nadzorom javnosti, saj je v lasti zelo majhnega števila podjetij, kar pri razvoju digitalnih storitev prinaša številne izzive v smislu zasebnosti, neodvisnosti in odpornosti, ki so pomembne pri digitalni preobrazbi. 

V središče postavljajo splet

Digitalni steber AMEU s programi v središče razvoja znanj in veščin postavlja splet ter celostno obravnava vse njegove vidike z možnostjo poglabljanja znanja na področju podatkov in umetne inteligence, inovativnih poslovnih modelov tehnoloških podjetij, kibernetske varnosti, zasebnosti ter uvedbe sodobnih spletnih rešitev (Mag.), vključno s podjetniškim razmišljanjem in projektnim delom. S sodobnimi pristopi študija in interdisciplinarnostjo, ki se v vseh letih prepleta z delom v realnem okolju tako nudi številne prednosti:

Prav povezovanje in vpetost v gospodarsko/podjetniško okolje, pridobivanje aktualnih znanj, reševanje problemov v obliki projektnega dela ter pridobivanje vpogledov in izkušenj so ključni dejavniki tako za profesionalno kot za strokovno kariero, ki jo študenti nadgrajujejo tekom študija.

Skupnost Alma Mater Europaea združuje več kot 1400 študentov različnih smeri (zdravstvo in okolje, humanistika in plesna umetnost, management in voditeljstvo ter digitalne tehnologije). Pridruži se številnim študentom in interdisciplinarni skupnosti AMEU z novimi programi digitalnih tehnologij in ustvarjaj prihodnost danes. (P.R.)

POSTANI STROKOVNJAK DIGITALNE DEKADE, VPIŠI SE V SODOBEN ŠTUDIJSKI PROGRAM

Vpisi v programe I. (VS) in II. bolonjske stopnje potekajo do 30. 9. 2021 oz. do zapolnitve prostih mest.

Več informacij na digitalni.almamater.si

1. Spletne in informacijske tehnologije (VS)

2. Spletna znanost in tehnologije (Mag.)
  (Umetna inteligenca in podatki, kibernetska varnost, splet)

Študentje na delu v realnem okolju, Pošta Slovenije d.o.o., praksa in raziskovalno delo v vsakem letniku študija.
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja izobraževanja na daljavo

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OTEL d.o.o.

Klavčičeva ulica 12, 1241 Kamnik, Tel: 041 505 323

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več