Triki in nasveti
16.12.2012 14:06
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Koš za izbrisane datoteke za Android

Ker vse več uporabnikov mobilnih naprav pogreša možnost obnove pomotoma ali namenoma izbrisanih datotek, je programer s psevdonimom »Baloota« pripravil aplikacijo, ki počne prav to – shrani izbrisane datoteke in jih povrne na zahtevo.
Z nameščeno aplikacijo Dumpster - Recycle Bin bomo lahko povsem brez skrbi brisali datoteke.
Z nameščeno aplikacijo Dumpster - Recycle Bin bomo lahko povsem brez skrbi brisali datoteke.

Uporabniki operacijskih sistemov Windows si že kar težko predstavljajo vsakdanje delo brez nepogrešljivega koša, ki shrani datoteke, ki jih pomotoma ali namenoma izbrišejo. Ker mobilne naprave Android postajajo vse bolj podobne osebnim računalnikom (predvsem tablični računalniki s tipkovnico), vse več uporabnikov pogreša funkcijo koša, ki lahko na zahtevo povrne izbrisane datoteke. Ker se podjetje Google za to možnost še ni ogrelo, je programer s psevdonimom »Baloota« pripravil aplikacijo, ki počne prav to – shrani izbrisane datoteke in jih povrne na zahtevo.

Uporabni program Dumpster – Recycle Bin za shranjevanje izbrisanih datotek in njihovo povrnitev za mobilne naprave Android je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/0TcUS. Omogoča povrnitev izbrisanih slik, glasbenih datotek, videoposnetkov, dokumentov in drugih datotek, pri čemer za obnovo zadošča zgolj en klik s prstom. Program Dumpster – Recycle Bin omogoča še predogled datotek pred njihovo obnovo in dokončen izbris shranjenih datotek po določenem času, kmalu pa bo na voljo še možnost za obnovo izbrisanih kontaktov.

Uporaba programa Dumpster – Recycle Bin je vse prej kot zapletena. Po njegovi namestitvi ga namreč le odpremo, potrdimo pogoje uporabe in izberemo, za katere vrste izbrisanih datotek nam program izdela obnovitveno kopijo. Vse datoteke, ki jih bomo zatem izbrisali, se bodo pojavile v seznamu programa, pri čemer lahko seznam prikažemo tako po datumu izbrisa kot po velikosti, imenu in vrsti datoteke. Tu imamo celo možnost, da sočasno obnovimo večje število izbrisanih datotek.


Prijavi napako v članku