Igre
17.01.2013 12:04

Deli z drugimi:

Share

Kontroverzna zbirateljska izdaja igre Dead Island Riptide!

Take izdaje v svetu iger še nismo videli.
Take izdaje v svetu iger še nismo videli.

Aprila letos naj bi za PC, xbox 360 in playstation 3 izšlo nadaljevanje odličnega frpja Dead Island, kjer smo se znašli na tropskem otoku polnem zombijev, katere smo s pomočjo različnih hladnih in strelnih orožji ubijali, razkosali, razmesarili in sežigali.

Nadaljevanje ne bo izumljalo tople vode in bo sledilo preizkušenem receptu. Avtorji Deep Silver pa so hoteli za največje navdušence pripraviti prav posebno zbirateljsko izdajo igre. Ta naj bi vključevala poseben kovček, odpirač za steklenice, zbirateljsko knjižico, mini figurico zombija in razmesarjen trup dekleta brez rok, nog in glave, poimenovan z izrazom vaba za zombije (»zombie bait«).

Cilj avtorjev je bil seveda svojim največjim oboževalcem ponuditi nekaj prav posebnega za svojo zbirko. Vendar pa je bil odziv prav nasproten – namesto pohval in odobravanja so naleteli na ostro nasprotovanje. Razmesarjen trup naj bi bil žaljiv in preveč nasilen za prodajo mladoletnikom. Dušebrižniki, ki skrbijo za nasilje v igrah so že napovedali proteste in pravna sredstva, da bodo igro umaknili iz prodaje. Deep Silver je zato naredil smiselno potezo in se vsem javno opravičil. Ni pa še jasno ali bodo posebno izdajo s trupom izdali ali ne. Vsekakor pa so si, ne glede na negativen odziv, zagotovili izredno dobro reklamo za njihovo novo igro.


Prijavi napako v članku