Tiskalniki in skenerji
06.09.2022 07:26
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kontrola kakovosti s pomočjo 3D skeniranja

Kontrola kakovosti produktov in storitev postaja vse bolj pomemben člen v optimizaciji procesov. Za doseganje čim večje učinkovitosti ima kontrola kakovosti pomembno vlogo, saj zagotavlja natančno preverjanje opravljenega dela in povratne informacije

3D skeniranje kot rešitev za preverjanje procesov

Razvijalec 3D skenerjev, podjetje Shining3D, ima za potrebe preverjanja primernosti produktov enostavno, a visoko natančno digitalno rešitev. Predstavljajo možnost kontrole kakovosti s 3D skenerjem FreeScan UE. Slednji predstavlja priročno in visoko natančno napravo, ki lahko zagotovi hitro 3D skeniranje velikih objektov.

Z digitalizacijo do precizne kontrole kakovosti

V primeru sodelovanja s podjetjem Officine Forgiarini iz Italije, so zadevo v proizvodnjo tudi že uspešno vkomponirali. Slednjim je po strojni obdelavi manjkala kontrola kakovosti v čim bolj izvedljivi obliki. Rabili so torej preverjanje proizvedenih delov in zagotovitev, da izpolnjujejo zahteve, kar neposredno vpliva na napredek naslednjega koraka v procesu. V kolikor deli niso kvalificirani, tudi montaža ne more potekati uspešno. Slednje je potrebno nato znova obdelati, posledično pa se podaljša čas dela in onemogoči dobava v dogovorjenem roku. Odločili, da svojo proizvodnjo digitalizirajo, pri čemer so za kontrolo kakovosti vključili 3D skener FreeScan UE.

Primer: Kako poteka kontrola kakovosti na kosu Kaplanove turbine?

  1. Na celoten del turbine se nalepi ustrezno število markerjev.
  2. 3D skeniranje s FreeScan UE
    V procesu 3D skeniranja velikih objektov lahko pride do kumulativnih napak med postopkom sestavljanja vsakega okvirja skeniranja. Za pridobitev točnih informacij o položaju markerjev se zato uporabi enoten koordinatni sistem, ki odpravi tovrstne napake ter zagotovi natančen nadzor skeniranja velikih objektov.
  3. Podatki se uvozijo v Shining3D programsko opremo, na podlagi katerih se pridobijo popolni 3D podatki.
  4. Podatki 3D skeniranja se uvozijo v programsko opremo za kontrolo kakovosti.

Prednosti kontrole kakovosti

  1. Hiter 3D pregled velikih delov – 3D skeniranje velikih objektov in pregled glede skladnosti kosa je mogoče izvesti v enem dnevu.
  2. Rešitev problema ponovne obdelave – v kolikor kos ne prestane kontrole kakovosti, ga je mogoče neposredno prilagoditi, ne da bi ga bilo treba vrniti med montažo.

Kontrola kakovosti je ključ optimizacije

3D skener tako predstavlja odlično orodje za digitalno obliko kontrole kakovosti, ki omogoča optimizacijo procesov. V primeru napake boste z rednim preverjanjem hitro odkrili napake in jih rešili še preden proces steče dalje. Tako boste prihranili na času in denarju, poleg tega pa bodo vaši izdelki šli v roke strank povsem v okviru zahtev.

Za več podrobnosti lahko obiščete spletno stran www.3way.si, kjer kot storitev nudijo tudi kontrolo kakovosti izdelkov (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D tehnologija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več