Računalništvo, telefonija
09.06.2006 09:59

Deli z drugimi:

Share

Konferenca IDC Storage Roadshow

V hotelu Mons se je zaključil največji dogodek s področja shranjevalnih rešitev v Sloveniji, konferenca IDC Storage Roadshow CEE 2006. Konference v organizaciji mednarodne analitske hiše IDC se je udeležilo prek 140 strokovnjakov iz več kot 90 podjetij, na dogodku pa je bilo med drugim govora o priložnostih in rasti shranjevalnih rešitev v regiji CEE, novi definiciji podatkovnih centrov, diskovnih sistemih po meri aplikacij, visoki stopnji zgoščenosti opreme ter implementaciji nove zakonodaje na področju shranjevanja podatkov. Svoje rešitve in poglede na omenjeno problematiko pa so predstavili tudi partnerji, podjetja Cisco Systems, S&T Hermes Plus, Hitachi Data Systems, APC, Marand in Equallogic.

”V podjetjih potreba po shranjevalnih rešitvah narašča, saj so podatkovne baze le teh vedno obsežnejše. Strežniki tako niso več dovolj. Ker pa vrednost informacij narašča eksponentno s številom uporabnikov, ki dostopajo do njih, so shranjevalne rešitve postale osrednja tema področja IT” meni Philip Korinek, višji analitik IDC v oddelku Hardware in Storage Systems, IDC CEMA. ”To domnevo potrjuje tudi izjemno visoka rast shranjevalnih kapacitet v zadnjih štirih letih, saj je to tržišče v zadnjih štirih letih v regiji CEMA raslo s povprečno letno stopnjo kar 25.3% in v letu 2005 doseglo vrednost skoraj 1.4 milijarde USD. Kljub relativni razvitosti slovenskega trga IT smo v analitski hiši IDC prepričani, da bo podoben trend moč opaziti tudi v Sloveniji, saj se bo vrednost domačega trga shranjevalnih rešitev do leta 2009 več kot podvojila,” je še dodal Korinek.

V zaključnem delu konference je potekala tudi okrogla miza z naslovom: Investirati v podatkovni center? Udeležili so se je strokovnjaki partnerskih podjetij Cisco Systems, S&T Hermes Plus, Hitachi Data Systems ter APC preko slovenskega predstavnika podjetja Advant, le-tem pa so se poleg predstavnika IDC pridružili tudi nekateri drugi eminentni gostje. Udeleženci so razpravljali o tem, kdaj in zakaj investirati v podatkovne centre ter kako v naložbo prepričati vodstvo organizacije. Okroglo mizo je vodil g. Matjaž Sušnik, urednik revije Sistem, ki je bila tudi glavni medijski pokrovitelj dogodka.


Prijavi napako v članku