Računalništvo, telefonija
10.10.2017 14:07
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec tedna bo Ljubljana v znamenju vrhunskega zvoka in gibljive slike

Konec tedna bo Ljubljana v znamenju vrhunskega zvoka in gibljive slike
Konec tedna bo Ljubljana v znamenju vrhunskega zvoka in gibljive slike

V soboto in nedeljo (14. in 15. oktobra) za vse avdiofile in filmofile svoja vrata odpira Hi-Fi Ljubljana Audio Video Show 2017, prostor kulture poslušanja, vrhunskega zvoka in gibljive slike visoke ločljivosti, v katerem se bodo zbrali proizvajalci in zastopniki najbolj uveljavljenih znamk High-Fidelity avdio video opreme.

Dvodnevno dogajanje bo postreglo vsem ljubiteljem dobre glasbe, avdiofilom ter kinematografskim in tehnološkim navdušencem – skratka vsem, ki že cenijo emotivnost zvoka in gibljive slike v visoki ločljivosti ali pa šele razširjajo svoja multimedijska obzorja.

V demonstracijskih salonih konferenčnega nadstropja in pritlične dvorane Karantanija bodo nastopili: AV Planet, Audio Serum, Audio-Technica, Big Bang, Boris Čotar – Amati RD, Canyon Audio, Eis, Intek, Kuzma Audio Trade, Sonos in Tingry Audio – Audio Note. S praktičnimi predstavitvami sistemov bodo na ogled in v posluh postavili najboljše od avdio video opreme v širokem cenovnem razponu – od vrhunskega vhodnega nivoja do prestižnega High-End segmenta.

Organizatorji dogodka, podjetje Intek d.o.o., pripravljajo bogat program predavanj, delavnic in omizij s področja kulture poslušanja, psihoakustike in ekologije zvoka, izzivov multimedijske industrije, zakulisja glasbene produkcije in pričevanj o tem, kako dober zvok navdihuje ustvarjalnost ter kako dobra glasba navdihuje življenje. Sodelovali bodo:

  • producent in mastering inženir Gregor Zemljič (GZ Earresistable Mastering)
  • konstruktor gramofonov Franc Kuzma
  • producent in pedagog Janez Križaj (Zvokovanje)
  • multiinštrumentalist in producent Aleksander Pešut – Schatzi
  • muzikolog in skladatelj Dr. Gregor Pompe
  • snemalec in glasbeni založnik Iztok Zupan (Založba Klopotec)
  • legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič
  • vodja inženirjev znamke ATC Loudspeaker Technology Richard Newman

Poleg kultnih dosežkov digitalne in analogne zvočne reprodukcije bodo predstavljeni tudi najnovejši tehnološki in oblikovalski mejniki na področju zabavne elektronike. Med drugim se obetajo: premierna predstavitev rokodelskih švicarskih zvočnikov Amati RD na slovenskem trgu, nagrajene slušalke in letošnje inovacije znamke Audio-Technica, slovenska premiera revolucionarnih LG OLED Wallpaper televizorjev, svetovna premiera gramofona Holbo Turntable System, ekskluzivna predstavitev avdiofilske poslastice Audio Note, analogno digitalni dvoboj pod taktirko ekipe Kuzma Audio Trade in izkušnja hišnega kina pod taktirko ekipe AV Planet.

Na voljo bo širok izbor plošč tujega in domačega kataloga, dogajanje pa bo hkrati priložnost za spoznavanje nove glasbe in odkrivanje prej neznanih plati in plasti znanih spevov, napevov ter kompozicij v obliki DSD, PCM in MQA zapisov.

V soboto bodo dogodek sklenili z nastopom dueta Uroš Rakovec in Marko Brdnik, ki bosta poslušalce skozi sinergijo kitare in harmonike popeljala v zvočno pokrajino akustične glasbe.

Vstop na dogodek je mogoč z rezervacijo brezplačne vstopnice na naslovu https://hifi-ljubljana.org/#prijava. Več informacij pa lahko dobite na spletni strani dogodka in njegovi Facebook strani.


Prijavi napako v članku