Računalništvo, telefonija
29.08.2018 06:03

Deli z drugimi:

Share

Končno znano, koliko bomo morali za vrhunski telefon Pocophone F1 odšteti v Evropi!

Xiaomi Pocophone F1 je najcenejši pametni mobilni telefon, opremljen s procesorjem Snapdragon 845.
Xiaomi Pocophone F1 je najcenejši pametni mobilni telefon, opremljen s procesorjem Snapdragon 845.

Na spletu še vedno odmeva nedavna predstavitev pametnega mobilnega telefona Pocophone F1 s strani podjetja Xiaomi, saj gre najcenejšo mobilno napravo s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845. Zmogljiva novost je za nameček opremljena še s kakovostnim zaslonom s kar 15,2-centimetrsko oziroma 5,99-palčno diagonalo, z razmerjem stranic 18 proti 9 in zarezo ter nudi ločljivost kar 2.246 x 1.080 slikovnih točk. Pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 je odličen tudi za zajemanje fotografij in opravljanje spletnih video klicev, saj je opremljen z dvema kakovostnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk ter vrhunsko spletno kamero ločljivosti kar 20 milijonov slikovnih točk.

Zmogljivemu pametnemu mobilnemu telefonu Xiaomi Pocophone F1 dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 4.000 miliamper ur, ki podpira hitro polnjenje preko tehnologije Quick Charge 3.0. Na vgrajenem pomnilniku pa je seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android z grafičnim vmesnikom MIUI 9.6, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo. Novost bo seveda na voljo v več različicah (vgrajeni pomnilnik), mogoče pa jo bo kupiti tudi v evropskem prostoru.

Za nakup pametnega mobilnega telefona Xiaomi Pocophone F1 bo v evropskem prostoru treba odšteti nekoliko več denarja kot pri kitajskih trgovcih, pri čemer pa bomo nanj čakali le nekaj dni namesto tednov ali mesecev. Za vstopno različico opremljeno s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabatji vgrajenega pomnilnika bo na evropskem trgu treba odšteti 399 evrov, medtem ko je v Indiji za enak model treba odšteti zgolj preračunanih 260 evrov. Tudi preostale različice telefona Xiaomi Pocophone F1 bodo v Evropi precej dražje kot v Indiji in na Kitajskem, a še vedno cenejše od primerljivih telefonov priznanih proizvajalcev.


Prijavi napako v članku