Telefoni
01.02.2017 07:50

Deli z drugimi:

Share

Končno prve resnične fotografije najboljšega telefona LG?

Od pametnega mobilnega telefona LG G6 se pričakuje veliko!
Od pametnega mobilnega telefona LG G6 se pričakuje veliko!

Konec lanskega leta smo poročali, da naj bi podjetje LG Electronics pametni mobilni telefon G6 predstavilo ravno v času svetovne mobilne konference v Barceloni, ki je na sporedu konec meseca februarja letos. Ker naj bi šlo tu za najboljši telefon podjetja LG doslej, se govorice o njem na svetovnem spletu pojavljajo kot za stavo. Pred kratkim pa je skupina zanesenjakov razkrila prvo fotografijo novosti, za katero trdijo, da je pristna. Če je temu dejansko tako, bo novost opremljena z nadvse tankimi stranskimi robovi, kar bo inženirjem podjetja LG omogočilo vgradnjo zaslona z razmerjem stranic kar ena proti dva. To pomeni, da bodo dimenzije naprave kljub večjemu zaslonu še vedno relativno kompaktne.

Iz objavljene fotografije je še razvidno, da bo ohišje novosti v celoti izdelano iz aluminija, pri čemer bo na voljo odstranljiv »predalček«, ki naj bi »sprejel« tako miniaturno telefonsko kartico NanoSIM kot pomnilniško kartico MicroSD. Novi telefon podjetja LG bo v primerjavi z njegovim predhodnikom deležen kar nekaj »lepotnih« izboljšav, modularnosti pa tu ne gre pričakovati. Ker bodo robovi zaslona tu nadvse tanki, bo pametni mobilni telefon po vsej verjetnosti opremljen s 14,5-centimetrskim (5,7-palčnim) zaslonom in razmerjem stranic dva proti ena, kar pomeni, da bo zaslon pokrival kar 90 odstotkov prednje površine pametnega mobilnega telefona LG G6.

Preostala strojna oprema novega pametnega mobilnega telefona LG G6 naj bi bila dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Ta naj bi, vsaj po neuradnih govoricah, opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 821, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora, ki ga bo mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu bomo našli še bralnik prstnih odtisov na sprednji strani naprave, dva kakovostna digitalna fotoaparata in 3,5 milimetrski priključek za slušalke, ohišje novosti pa naj bi bilo odporno tako na vodo kot na prah.


Prijavi napako v članku