Spletni brskalniki
24.01.2010 15:12

Deli z drugimi:

Share

Končna verzija brskalnika Firefox 3.6 že na voljo

Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.
Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.

Ljubitelji brskalnika Firefox se bodo razveselili dejstva, da je po številnih beta različicah Firefox 3.6 le dobil tudi končno izdajo. Ena najpomembnejših novosti novega Firefoxa 3.6 je za 20 odstotkov višja hitrost v primerjavi z verzijo 3.5. Ta naj bi bila po izračunih sicer še vedno slabša od brskalnika Google Chrome. Žal pa slednji v primerjavi s Firefoxom zaostaja na področju uporabnih dodatkov, ki so sicer eno od močnejših orožij Firefoxa v primerjavi s konkurenti.

Novi Firefox uporablja ogrodje Gecko 1.9.2, s katerim so pri Mozilli dosegli še boljšo stabilnost. Med novitetami različice 3.6 velja omeniti tudi popolno podporo za HTML5 ter zelo zanimivo dodajanje različnih preoblek oziroma tem (Personals), katerih je že sedaj na voljo ogromno.

Firefox 3.6 je naredil nekatere zanimive napredke in marsikdo se že veseli nove 3.7 različice. Na njo bo potrebno še nekaj časa počakati, do takrat pa ne odlašajte in preizkusite zadnjo različico (na voljo je tudi za uporabnike operacijskih sistemov Mac in Linux). Snamete si jo lahko tukaj.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku