Namizni računalniki
03.06.2013 10:42
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kompaktni osebni računalnik Acer z operacijskim sistemom Android

Inženirji podjetja Acer so pri pripravi novega osebnega računalnika »vse-v-enem« sprejeli odločitev, da operacijski sistem Windows nadomestijo z Androidom. Ta namreč v navezi z bogato paleto brezplačne in plačljive programske opreme že omogoča opravljanje vsakodnevnih nalog.
Operacijski sistem Android se odlično prilega osebnim računalnikom »vse-v-enem«!
Operacijski sistem Android se odlično prilega osebnim računalnikom »vse-v-enem«!

Android je med uporabniki mobilnih naprav izjemno priljubljen, zato so se inženirji podjetja Acer pri pripravi novega osebnega računalnika »vse-v-enem« odločili, da z njim nadomestijo operacijski sistem Windows. Na osebnem računalniku Acer DA220HQL je namreč nameščen operacijski sistem Android 4.0 Jelly Bean, ki v navezi z bogato paleto brezplačne in plačljive programske opreme omogoča opravljanje vsakodnevnih nalog in predvajanje večpredstavnostih vsebin. Novost je kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom, saj je opremljena s procesorjem Texas Instruments OMAP 4430 z dvema sredicama ARM Coretex-A9 in gigabajtom sistemskega pomnilnika.

Inženirji podjetja Acer so osebni računalnik DA220HQL opremili še z osmimi gigabajti vgrajenega pomnilnika, spletno kamero, zvočniškim sistemom, brezžično povezavo Wi-Fi ter priključkoma Micro-HDMI in Micro USB 2.0, na voljo pa sta seveda tudi brezžična računalniška tipkovnica in miška. Osebni računalnik DA220HQL je opremljen še z 21,5-palčnim (54,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, ki je pričakovano občutljiv na dotik.

Podjetje Acer bo tržno izjemno zanimivi kompaktni računalnik »vse-v-enem« s prednameščenim operacijskim sistemom Android ponudilo v prodajo kmalu. Novost bo pričakovano najprej naprodaj onkraj luže, trgovci pa bodo zanjo zahtevali preračunanih 330 evrov. Osebni računalnik Acer DA220HQL bo v Evropo zašel v drugi polovici poleta, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 420 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Acer računalniki

Prijavi napako v članku