Računalništvo, telefonija
26.08.2019 08:42

Deli z drugimi:

Share

Koliko je treba odšteti za novi Samsung Galaxy Note 10 pri nas?

Galaxy Note10: strast do življenja z novo generacijo zmogljivosti
Galaxy Note10: strast do življenja z novo generacijo zmogljivosti

Pri podjetju Samsung so najavili razpoložljivost najnovejših poslovnih pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy Note 10 tudi pri nas. Kot vse kaže je novost zlahka prepričala slovenske uporabnike, saj so pri podjetju Samsung prejeli kar 30 odstotkov več naročil kot pri modelu Galaxy Note 9. Kar 70 odstotkov kupcev je v prednaročilu izbralo večji model Galaxy Note 10 +, na manjši model Galaxy Note 10 pa je priseglo le okoli 30 odstotkov kupcev.

Maloprodajne cene pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy Note 10 pričakovano niso nizke. Za vstopno različico modela Galaxy Note 10 z 256 gigabajti pomnilnika je namreč treba odšteti 950 evrov, medtem ko je maloprodajna cena vstopnega modela Galaxy Note 10 + z 256 gigabajti pomnilnika postavljena na 1.100 evrov. Model s kar 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov pa je vrednoten na 1.200 evrov, kar ni poceni.

Samsung Galaxy Note 10+

Zmogljivejši model se bo brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj je opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Na voljo je osemjedrni procesor Samsung Exynos 9825, sistemski pomnilnik kapacitete 12 gigabajtov in do 512 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Po potrebi lahko vgrajeni pomnilnik razširimo s pomnilniško kartico microSD, in sicer do skupne kapacitete enega terabajta. Za prikaz slik je zadolžen kakovostni zaslon Dynamic AMOLED s 17,3-centimetrsko oziroma 6,8-palčno diagonalo in ločljivostjo 3.040 x 1.440 slikovnih točk.

Seveda je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij, videoposnetkov in sebkov, saj so na voljo trije digitalni fotoaparati ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter spletna kamera ločljivosti 10 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija zmogljivosti 4.300 miliamper ur, medtem ko celoto zaključujeta še različica za najnovejša mobilna omrežja 5G in mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z všečnim grafičnim vmesnikom Samsung One UI, ki vas bo zagotovo prevzel.

Samsung Galaxy Note 10

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 10 je primeren predvsem za tiste, ki obožujejo “manjše” telefone, saj je opremljen z zaslonom Dynamic AMOLED s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.280 x 1.080 slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega osemjedrni procesor Samsung Exynos 9825, sistemski pomnilnik kapacitete 12 gigabajtov in do 256 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov, pri čemer slednjega ni mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Tudi tu je odlično poskrbljeno za zajem fotografij, videoposnetkov in sebkov, saj so na voljo trije digitalni fotoaparati ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter spletna kamera ločljivosti 10 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z grafičnim vmesnikom Samsung One UI.


Prijavi napako v članku