Računalništvo, telefonija
20.04.2013 13:42

Deli z drugimi:

Share

Kobo Aura HD: Prvi e-bralnik visoke ločljivosti

Podjetje Kobo je predstavilo prvi bralnik e-knjig opremljen z visokoločljivim zaslonom. Bralnik Aura HD bo zaradi izjemne kakovosti, zmogljivosti in uporabnosti priljubljenost tovrstnih naprav pognal v nebo. Zanj bo v prosti prodaji potrebno odšteti "zgolj" preračunanih 160 evrov.
Bralnik Aura HD bo priljubljenost elektronskih knjig pognal v nebo!
Bralnik Aura HD bo priljubljenost elektronskih knjig pognal v nebo!

Bralniki elektronskih knjig so med ljubitelji knjižnih del vse bolj priljubljeni, saj so izjemno priročni za prenos, enostavni za uporabo in se lahko pobahajo z večtedensko avtonomijo delovanja. Podjetje Kobo bo z njegovim novim »izumom« priljubljenost tovrstnih naprav pognalo v nebo, saj je pripravilo prvi e-bralnik opremljen z visokoločljivim zaslonom. E-bralnik Aura HD je napreč opremljen s 6,8-palčnim (17,3-centimetskim) zaslonom ločljivosti zavidljivih 1.440 × 1.080 slikovnih točk in gostoto 265 točk na palec.

Da bi bila uporabniška izkušnja čim boljša, so inženirji podjetja Kobo e-bralnik Aura HD opremili z gigaherčnim procesorjem, vgrajenim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov, režo za pomnilniško kartico in hitro brezžično povezavo. Tu je za nameček na voljo celo vgrajena osvetlitev, tako da lahko knjižna dela prebiramo tudi v temi. Čeprav ima novost v primerjavi s klasičnimi bralniki e-knjig nekoliko manjšo avtonomijo (zmogljiva strojna oprema pač terja svoj davek), poznavalci verjamejo, da bo novost šla v prodajo kot vroče žemljice.

Bralnik elektronskih knjig Kobo Aura HD bo na evropska tla prispel konec aprila. Novinec bo sprva naprodaj le v Združenem kraljestvu, proti koncu pomladi pa naj bi bil dosegljiv še drugod po stari celini. Ker je e-bralnik Kobo Aura HD opremljen z zavidanja vredno strojno opremo (vsaj glede na vrsto naprave), ne preseneča, da bo zanj na Otoku potrebno odšteti kar dobrih 160 evrov.


Prijavi napako v članku