Telefoni
21.06.2016 12:05
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ključna novosti, ki jo prinaša novi Applov operacijski sistem watchOS 3

Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!
Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!

Uporabniki pametnih ur Apple Watch se v tem trenutku dobro zavedate vse slabosti vsakdanje uporabe ure. Na prvem mestu se brez dvoma nahaja počasno nalaganje aplikacij. So situacije, ko ura potrebuje več kot 5 sekund, da odpre določeno aplikacijo. Pri Applu so se težave zavedali in nov operacijski sistem prilagodili na način, ki med drugim odpravlja ravno to težavo. Aplikacije z novim watchOS 3 se tako odpirajo v trenutku. Izkušnja je podobna tisti na pametnih telefonih, ko se s pritiskom na ikono vsebina v sekundi tudi prikaže. Apple je s tem odpravil največjo težavo in hkrati tudi navečji vzrok nezadovoljstva pri uporabnikih pametne ure.

Eden izmed razlogov kako so to lahko izvedli je pogostejša komunikacija ure s pametnim telefonom iPhone. V preteklosti je namreč ura od telefona podatke zahtevala šele takrat, ko se je uporabnik odločil odpreti aplikacijo. V novi različici operacijskega sistema pa se bo vsebina priljubljenih in najbolj pogosteje uporabljenih aplikacij posodabljala ves čas, se pravi tudi takrat, ko je aplikacija v ozadju. Ukrep se sprva zdi enostaven in samoumeven vendar pa je ob tem potrebno poudariti, da je bilo potrebno rešiti tudi problem večje porabe baterije zaradi katere je v preteklosti komunikacija med uro in pametnim telefonom bila omejena. Zdaj je pa Applu uspelo povečati pogostost komunikacije brez večjih kompromisov pri vzdržljivosti baterije, ki je danes v primerjavi z ostalimi pametnimi urami neprimerljiva. Apple Watch bo namreč brez težav zdržala dva dni.

Veliko sprememb je bil deležene tudi uporabniški vmesnik. Poenostavljena je navigacija med aplikacijami in tudi sama struktura aplikacij prilagojena tako, da uporabniku omogoča pregled nad ključnimi informacijami brez, da bi zato bilo potrebno pritisniti na kakšen gumb. Izboljšano je tudi delovanje komplikacij, ki na glavni strani pametne ure prikazujejo delčke informacij. Uporabniki imajo na voljo več možnosti za prilagoditev kako bo glavna stran ure izgledala in tudi enostavnejši način prehajanja med različnimi vizualnimi podobami. Sleherna podoba pa ima lahko druge komplikacije kar pomeni možnost nastavljanja ure glede na to ali se nahajate na delovnem mestu, na treningu ali pa uživate ob prostem času.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku