Računalništvo, telefonija
25.06.2013 13:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrijmo vampirje, ki prenosnikom srkajo elektriko

USB Power Meter je nadvse zanimiva naprava, ki omogoča hitro in enostavno merjenje porabe električne energije napravam, ki so priključene na prenosnik. Za nakup novosti je potrebno na Daljnem vzhodu odšteti le preračunanih 25 evrov, trenutno pa žal še ni znano, ali bo ta na voljo tudi v Evropi.
Z merilnikom USB Power Meter bomo vedno imeli pregled nad porabo zunanjih naprav priključenih na prenosnik.
Z merilnikom USB Power Meter bomo vedno imeli pregled nad porabo zunanjih naprav priključenih na prenosnik.

Ko uporabljamo prenosni računalnik na terenu brez možnosti dostopa do električne vtičnice, je ključnega pomena, da je njegova avtonomija delovanja čim daljša. Čeprav se morda lahko sliši nekoliko nenavadno, zunanje naprave, ki jih priključimo na prenosnik, lahko zmanjšajo avtonomijo delovanja celo za več kot četrtino. Zaradi tega je ključnega pomena da vemo, katerih zunanjih naprav se moramo izogibati v primeru, da želimo doseči čim daljšo avtonomijo delovanja prenosnika.

Ker merjenje porabe električne energije zunanjih naprav ni ravno preprosta naloga, so se japonski inženirji domislili nadvse zanimivega merilca porabe električnega toka. Novost s prodajno oznako »USB Power Meter« je vrednotena na preračunanih 25 evrov in je že na prodaj na spletni strani http://goo.gl/phPDO. Merilnik porabe električne energije ni večji od običajnega ključka USB ter je združljiv z vsemi vmesniki USB in napravami, ki jih je mogoče priključiti na prenosnik.

Z uporabo merilnika porabe električne energije USB Power Meter bomo ob priklopu zunanje naprave lahko v realnem času izmerili padec avtonomije delovanja prenosnega računalnika, povprečno porabo električne moči ter minimalno in maksimalno porabo električnega toka. Statistiko porabe zunanje naprave lahko celo izvozimo na računalnik za poznejšo analizo.


Prijavi napako v članku