Računalništvo, telefonija
28.01.2020 13:50
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kljub ukinitvi podpore za Windows 7 zanj prihaja še en popravek

Kljub ukinitvi podpore za Windows 7, zanj prihaja še en popravek!
Kljub ukinitvi podpore za Windows 7, zanj prihaja še en popravek!

Pri Microsoft so nedavno operacijskemu sistemu Windows 7 po desetih letih dokončno odrekli uradno podporo. Uporabniki zastarelega sistema so namreč ostali brez varnostnih popravkov, saj je bila brezplačna podpora za operacijski sistem Windows 7 14. januarja dokončno odpravljena. Za podjetja, ki želijo obdržati operacijski sistem Windows 7 tudi v letu 2020 in dlje, pa je na voljo plačljiva podpora. Z njo bodo lahko podaljšali življenje zastarelemu operacijskemu sistemu vse do leta 2023, po tem datumu pa bodo vsi osebni računalniški sistemi ostali brez varnostnih popravkov.

Uporabniki operacijski sistemov Windows 7 so torej zadnji varnostni popravek prejeli 14. januarja letos, in sicer v obliki redne mesečne nadgradnje (paket popravkov KB4534310). Kot vse kaže pa so se programerji podjetja Microsoft pri pripravi popravka nekje ušteli, saj se številni uporabniki zastarelega operacijskega sistema pritožujejo nad nestabilnim delovanjem. Zaradi tega so pri podjetju Microsoft sprejeli odločitev, da bodo za že odpisani operacijski sistem Windows 7 pripravili še eno posodobitev, s katero bodo odpravili težave z nedavni paketom varnostnih popravkov.

Če še vedno uporabljate operacijski sistem Windows 7 vam priporočamo, da ga nemudoma zamenjate za Windows 10, saj boste v nasprotnem primeru kmalu izpostavljeni številnim spletnim nevarnostim. Tu se lahko seveda odločite tudi za namestitev odprtokodnega operacijskega sistema Linux, še posebej, če uporabljate starejši računalniški sistem. Če pa potrebujete nov osebni računalnik, pa imate na voljo še, sicer nekoliko dražje, Applove računalniške sisteme Mac.


Prijavi napako v članku