Računalništvo, telefonija
22.02.2018 06:22
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Klavrni konec ene najboljših tipkovnic za Android in iOS!

Tipkovnica Swype podjetja Nuance ne bo več deležna posodobitev.
Tipkovnica Swype podjetja Nuance ne bo več deležna posodobitev.

Ker je vnašanje besedil v pametni mobilni telefon in tablični računalnik vse prej kot prijetna naloga, je programska hiša Nuance že pred leti pripravila izjemno zanimivo navidezno tipkovnico. Ta je bila sprva na voljo le za mobilne naprave Android, nekoliko kasneje pa so jo lahko uporabljali tudi lastniki Applovih mobilnih naprav. Tipkovnica Swype je takoj osvojila srca uporabnikov mobilnih naprav, saj je omogočala hitro tipkanje besed in sicer kar z uporabo gest. Ta je v vrhuncu ssvoje priljubljenosti prepričala tudi proizvajalce pametnih mobilnih telefonov, saj so jo privzeto nameščali na voljo mobilne naprave, med njimi pa je še posebej izstopalo kitajsko podjetje Huawei.

Ker pa so s časoma tipkovnice mobilnih operacijskih sistemov iOS in Android postajale boljše in uporabnejše, je zanimanje za navidezno tipkovnico podjetja Nuance pričelo upadati. Ker je danes zanimanje zanjo porazno nizko, so se pri podjetju odločili, da ukinejo vsakršno podporo za njihovo navidezno tipkovnico Swype. Čeprav je to še vedno mogoče prenesti preko spletnih trgovin App Store in Google Play, ta v prihodnosti ne bo deležna nobenih nadgradenj. Ker novost ne bo deležna novih posodobitev, je seveda le še vprašanje časa, kdaj bo umaknjena iz omenjenih spletnih portalov.

Pri podjetju Nuance so kor razlog za opustitev razvoja njihove navidezne tipkovnice Swype navedli novo poslovno strategijo. Ta je sedaj usmerjena v razvoj umetne inteligence za podjetja, ki je sicer trenutno v ospredju številnih vodilnih tehnoloških podjetij širom sveta.


Prijavi napako v članku