Operacijski sistemi
16.09.2011 14:50

Deli z drugimi:

Share

Kje vse bomo lahko poganjali Windows 8?

Za uporabo operacijskega sistema Windows 8 nam ne bo potrebno kupovati novih računalnikov!
Za uporabo operacijskega sistema Windows 8 nam ne bo potrebno kupovati novih računalnikov!

Najnovejši Microsoftov operacijski sistem Windows 8 naj bi prodajne police trgovin ugledal že v teku naslednjega leta. Ker bo novinca mogoče namestiti tako na osebne in prenosne računalnike kot tablice, ta iz dneva v dan postaja vse bolj vroča tema na svetovnem spletu. Zanj največ zanimanja izkazujejo predvsem tisti računalničarji, ki še vedno uporabljajo zastarela Okna XP. Zato se ti upravičeno sprašujejo, ali bodo Windows 8 lahko poganjali na »stari« strojni opremi.

Že pred časom se je špekuliralo, da bo prihajajoči operacijski sistem Windows 8 mogoče uporabljati na vseh računalniških sistemih, ki so zmožni poganjati Okna 7. To pomeni, da bomo tu potrebovali računalnik z vsaj gigaherčnim procesorjem AMD ali Intel, gigabajtom sistemskega pomnilnika, trdim diskom s 16 gigabajti prostora in grafično kartico, združljivo z Microsoftovo knjižico DirectX 9. Steven Sinofsky, direktor sektorja Windows and Windows Live, je pred kratkim celo zatrdil, da bo njihov najnovejši operacijski sistem mogoče uporabljati celo na šibkejših računalniških sistemih.

Steven Sinofsky je na konferenci Build 2011 zatrdil, da bo mogoče operacijski sistem Windows 8 poganjati celo na računalnikih, kot je Lenovo IdeaPad S10. Ta naj bi namreč za delovanje potreboval celo manj sistemskih virov kot njegov predhodnika. Steven Sinofsky zagotavlja, da sta novejša generacija Intelovega procesorja Atom in gigabajt sistemskega pomnilnika povsem dovolj, da bomo lahko polno uživali v inovativnih funkcionalnostih operacijskega sistema Windows 8. No, pustimo se presenetiti!

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku