Računalništvo, telefonija
14.01.2018 14:23

Deli z drugimi:

Share

Kitajski iCloud za večji nadzor nad uporabniki!

Kitajska različica spletne storitve iCloud bo kmalu pod nadzorom kitajske vlade.
Kitajska različica spletne storitve iCloud bo kmalu pod nadzorom kitajske vlade.

Delež prodanih pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone na Kitajskem pada že več mesecev. V zadnjem poslovnem četrtletju “Jabolko” iz Silicijeve doline ni doseglo želenih rezultatov, kar vsekakor ni dober obet za nove telefone iPhone. Zaradi tega so pri podjetju Apple sprejeli odločitev, da upravljanje oblačne storitve iCloud na Kitajskem prepustijo kar lokalnemu podjetju Guizhou-Cloud Big Data (GCBD), saj bi s tem prodaja telefonov iPhone vendarle lahko čez čas dosegla želen nivo.

Podjetje Guizhou-Cloud Big Data, ki ga nadzorujejo kitajske oblasti, bo upravljanje s kitajsko »različico« oblačne storitve iCloud prevelo konec februarja. Pri podjetju Apple seveda računajo na to, da bi se s to potezo lahko lažje približali željam kitajske vlade, ki strmi po večji kontroli spletnih storitev. To naj bi posledično nekoliko sprostilo prodajo telefonov iPhone na Kitajskem.

Uporabniki, ki se s politiko podjetja Apple ne strinjajo, bodo lahko račune zaprli. To bo v praksi težko izvedljivo, saj igra oblačna storitev iCloud v Applovem ekosistemu pomembno vlogo.


Prijavi napako v članku