Telefoni
06.12.2009 09:48
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci preko spleta kupili samo 5 mobilnikov iPhone

Kitajci preko spleta kupili samo 5 mobilnikov iPhone
Kitajci preko spleta kupili samo 5 mobilnikov iPhone

Čeprav bi marsikdo glede na velikost države pričakoval, da na Kitajskem prodaja mobilnikov Apple iPhone cveti, je to daleč od resnice. Pred dvema tednoma je namreč kitajski ponudnik telekomunikacijskih storitev China Unicom ponudil popularni mobilnik Apple iPhone tudi preko tamkajšnje največje spletne trgovine Taobao.com, a je preko omenjene strani dobil samo 5 naročil. Skupna številka prodaje iPhonov omenjenega ponudnika je sicer nekoliko večja, saj naj bi jih preko njihovih poslovalnic prodali približno 5.000.

Kje bi lahko našli razloge za tako slabo prodajo? Eden tiči v tem, da ima mobilnik za tamkajšnji trg precej visoko ceno, saj je zanj potrebno odšteti 672 evrov (6.999 juanov). Za primerjavo, v Hong Kongu je potrebno zanj plačati 525 evrov. Za manjše zanimanje pa sta verjetno krivi tudi dejstvi, da mobilnikom manjka Wi-Fi ter da je na Kitajskem precej oteženo uporabljanje Applove spletne trgovine App Store.

Verjetno se Kitajcem ne zdi pametno zapravljati toliko denarja za originalnega iPhona, ampak si raje za precej manj juanov privoščijo ponaredek, ki ga izdeluje podjetje CECT. Kljub temu pa prodaja iPhonov na tem koncu sveta ni povsod tako slaba. Zgodba je na primer povsem drugačna v Južni Koreji, kjer je bilo samo v predprodaji zabeleženih preko 60.000 naročil.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku