Strojna oprema
27.05.2005 08:04
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

KiSS in revolucionarne rešitve na področju zabavne elektronike


“KiSS-ov” Rasmus trdi, da bodo z novimi izdelki konkurenco poslali v kameno dobo … No ja …

KiSS je začel poslovati na področju veleprodaje in je sredi devetdesetih bil glavni zastopnik Toshibe in Samsunga na Danskem. V naslednji fazi so se iz distribucije preusmerili v proizvodnjo in začeli z razvojem in izdelovanjem satelitskih anten (DVB). V času, ko je trg satelitskih anten dozorel, so prvi v svetu predstavili DivX predvajalnike (november 2002) in prvi pridobili DivX certifikat. Poleg tega so bili prvi, ki so omogočili povezavo predvajalnikov z internetom in osebnimi računalniki in so prvi pri uvajanju HD (high definiton). KiSS-ovi DVD/DivX predvajalniki so še vedno edini, ki omogočajo povezavo z internetom!

Strateške povezave KiSS-a so DivX, Nero, Movie-Providers, Telco’s in Sigma Designs. Slednja je še posebej pomembna, saj je proizvajalec čipov Sigma Designs tudi solasntik KiSS-a. Z drugimi besedami, KiSS lahko na ta način vključuje inovativne izboljšave pred konkurenco.


KiSS-ovi predvajalniki znajo resnično vse.

Prodaja KiSS-ovih predvajalnikov je v Sloveniji stekla maja 2004, razlog za obisk KiSS-ovega predstavnika v Sloveniji pa so dobri prodajni rezultati. Avtera je po besedah danskega predstavnika KiSS-a lahko zgled ostalim distributerjem njihove blagovne znamke, saj je KiSS prav v Sloveniji glede na število prebivalcev dosegel najvišjo tržno penetracijo v Evropi.

Novi produkti na domačem trgu so DP-1100, DP-558 80 GB in 200 GB, DP-1500, ki podpirajo DVD in DivX formate, posamezni pa tudi mrežne povezave, možnost definiranja snemanja prek mobilne telefonije in spleta, prenašanje datotek na strežnike prek FTP protokola (velikost diska v tem primeru ni več omejitev), visokoresolucijske posnetke, Nero standard … V tujini pa uporabniki lahko dostopajo tudi do drugih bogatih vsebin, kot naprimer dnevno časopisje.


Prijavi napako v članku