Fotoaparati in kamere
12.01.2012 08:07

Deli z drugimi:

Share

Kinect za operacijski sistem Windows 8

Znane evropske cene prenovljene konzole Xbox 360 in krmilnega sistema Kinect
Znane evropske cene prenovljene konzole Xbox 360 in krmilnega sistema Kinect

Krmilni sistem Microsoft Kinect je med igričarji zelo priljubljen. Ta namreč zaznava človekove gibe in glas ter omogoča igranje računalniških iger zgolj s kretnjami oziroma glasovnimi ukazi. Odkar je uporaben igralni pripomoček ugledal luč sveta, smo videli že številne njegove predelave. Kinect se danes namreč uporablja celo za zajem 3D slik, kot pripomoček za operativne posege, za manipuliranje s tridimenzionalnimi objekti in še bi lahko naštevali.

Krmilni sistem Kinect bomo kmalu lahko uporabljali še kot vmesnik za upravljanje z operacijskim sistemom Windows 8. Za ta namen bo Microsoft pripravil namensko programsko opremo in gonilnike. Ti bodo na voljo že februarja in sicer v okviru spletnega portala Windows Store. Ta bo na las podoben že uveljavljenim spletnim portalom kot so na primer Apple App Store, Android Market in Ubuntu Software Center. To pomeni, da bomo na njem lahko tako brezplačno prenašali kot kupovali programsko opremo.

Uporaba krmilnega sistema Microsoft Kinect naj bi precej izboljšala uporabniško izkušnjo z operacijskim sistemom Windows 8. Ta bo namreč omogočal upravljanje z računalniškim sistemom zgolj z uporabo kretenj oziroma glasovnih ukazov. Krmilni sistem Microsoft Kinect bomo dejansko lahko uporabljali tako za igranje računalniških iger kot upravljanje z večpredstavnostnimi programi. To bo pohitrilo marsikatero opravilo.

Računalniški gigant je nov način delovanja krmilnega sistema Kinect predstavil udeležencem sejma Consumer Electronics Show (CES 2012). Ta je krmilni sistem uporabil za krmiljenje računalniške igre Sesame Street TV. S tem je Microsoft pokazal vse interaktivne zmožnosti, ki jih lahko ponudi Kinect. Kako se je ta obnesel v praksi, lahko preverite na spletnem naslovu http://goo.gl/CVNqu.

Vas zanima več iz te teme?
spletne kamere

Prijavi napako v članku