Računalništvo, telefonija
16.11.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Kdo stoji za napadom na NiceHash?

Lani je bilo podjetju NiceHash odtujenih več kot 4700 Bitcoinov, kar znese več milijonov evrov. S pomočjo investitorjev bodo lahko vse ukradene Bitcoine povrnili svojim uporabnikom. Vendar, kdo je za vse to odgovoren?
Podjetje NiceHash naj bi okradla hekerska skupina iz Severne Koreje
Podjetje NiceHash naj bi okradla hekerska skupina iz Severne Koreje

Po besedah podjetja NiceHash je šlo za “brezhiben napad na NiceHash”. Odkrili so tudi, da je napad bil zelo podoben hekerskim vdorom skupine Lazarus, ki naj bi delovali iz Severne Koreje. Čeprav odtujenih Bitcoinov še niso našli, so svojim uporabnikom že lani zagotovili, da jim bodo povrnili vsa odtujena sredstva po obrokih s pomočjo raznih investitorjev po vsem svetu.

Do sedaj so svojim uporabnikom povrnili že kar 69 % vseh sredstev, kar je okrog 3250 Bitcoinov, katerih vrednost ob času pisanja tega članka znaša natanko 15.600.000 evrov.

Po napadu so sicer takoj obvestili Europol in FBI. Čeprav preiskava, ki jo vodijo ameriški preiskovalci, še poteka, smo hoteli osvetliti nekaj dejstev o izvoru napada”, so sporočili iz vodstva NiceHasha.Šlo je za tehnično brezhiben napad na sistem Nicehasha, v katerem so z vojaško natančnostjo prenesli bitcoine. Napad je bil ciljan, napadalec pa izurjen, organiziran in hiter,” so dodali v zapisu za javnost.


Prijavi napako v članku