Telefoni
24.04.2020 12:16

Deli z drugimi:

Share

Kateri telefoni Nokia so prejeli posodobitev na Android 10?

Podjejte HMD Global je posodobitev na Android 10 pripravilo za telefone Nokia 7.2, Nokia 4.2 in Nokia 3.2.
Podjejte HMD Global je posodobitev na Android 10 pripravilo za telefone Nokia 7.2, Nokia 4.2 in Nokia 3.2.

Podjetje Google je mobilni operacijski sistem Android 10 javnosti uradno najavil že septembra lanskega leta, kljub temu številni proizvajalci mobilnih naprav za njihove izdelke še niso pripravili posodobitev. Med njimi najdemo tudi podjetje HMD Global in njihove pametne mobilne telefone Nokia. Na srečo se je to nedavno spremenilo na bolje, saj je podjetje HMD Global ponudilo v prenos novi Android 10 za tri modele telefonov Nokia, in sicer Nokia 7.2, Nokia 4.2 in Nokia 3.2.

Novi Android 10 je seveda na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo mobilna naprava “obvestila” sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah. Posodobitev na novi Android 10 se nedvomno splačala, saj bomo z njo pridobili vrsto uporabnih novosti in možnosti. Med njimi najbolj izstopajo prenovljena aplikacija za zajem fotografij, novi vmesnik za upravljanje z gestami, možnost uporabe dodatnega obraza za odklepanje naprave ter druge manjše izboljšava, vključno s številnimi privzetimi aplikacijami.

Poleg tega Android 10 uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Nokia prinaša še boljše uporabljanje naprave s hitrejšimi funkcijami ter možnost pametnega odgovarjanja na prejeta sporočila. Poleg tega so uporabniki pridobili večji nadzor nad osebnimi podatki ter možnost blokiranja mobilnih aplikacij, ki jih v določenem obdobju ne potrebujemo. Tu seveda ne smemo pozabiti na funkcionalnost Family Link, saj ta staršem omogoča določanje pravil za uporabnike telefona, ta pa je seveda namenjena predvsem zaščiti najmlajših uporabnikov.


Prijavi napako v članku