Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Igre
22.04.2022 10:03
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako privarčevati in obenem kupiti zmogljiv prenosnik?

Iščete nov prenosni računalnik? Kaj ste napisali na seznamu željenih strojnih komponent? Nekaj osnovnega za poganjanje osnovnih operacij ali bolj zmogljivo opremo, ki bo zmožna poganjati vse, kar boste potrebovali med delom in zabavo?

Izbira novega računalnika je odvisna seveda od razpoložljivega proračuna. Morda si želite bolj zmogljiv prenosni računalnik, vendar vam to na žalost preprečuje omejen proračun. S tem ste prisiljeni izbrati razred ali dva manj zmogljivi računalnik, ki ga boste morali po vsej verjetnosti čez nekaj let menjati, ker se bodo vaše potrebe spremenile.

Upanje pa vseeno ostaja, in sicer na trgu obnovljenih prenosnikov. To so namizni in prenosni računalniki, ki ponujajo zmogljivo strojno opremo za le delček cene novih računalnikov. Ni vam treba ugibati o njihovi kakovosti, saj jih prodajalci obnovljenih prenosnikov, kot na primer Poceni PC, pred prodajo temeljito testirajo, po potrebi servisirajo in očistijo. Na prodajnih policah se znajdejo le brezhibni primerki, za katere jamčijo dolgo življenjsko dobo.

Kateri obnovljeni prenosni računalnik izbrati?

Prenosni računalnik Dell Precision 7510 – vsestranski delavec

Zelo dober kandidat za različne profile uporabnikov je obnovljena delovna postaja Dell Precision 7510. Pod nevpadljivo delovno preobleko se skriva strojna oprema, ki računalniku zagotavlja vrhunsko vsestranskost.

Centralno vozlišče vseh operacij se nahaja v štirijedrnem Intel procesorju i7-6820HQ, ki bo v varčnem načinu deloval pri 2,7 GHz. Ko se boste požvižgali na baterijo in boste zahtevali vso njegovo moč, se bo samodejno navil do 3,6 GHz. To je več kot dovolj moči za zagon različnih aplikacij, za potrebe večopravilnosti in nemoteno brskanje po spletu. Na voljo je še spodobnih 16 GB sistemskega pomnilnika (RAM), kar je trenutno priporočena kapaciteta, če želite poskrbeti za odpornost računalnika na prihodnost. Za shranjevanje in zagon operacijskega sistema boste imeli na razpolago hitri SSD disk kapacitete 512 GB.

Delo boste opravljali na 15,6-palčnem (39,6 centimetrov) matiranem FHD zaslonu z vgrajeno zaščito proti bleščanju in podporo za ločljivosti do 1920 x 1080. Za prikaz vsebine bo skrbela namenska grafična kartica Nvidia Quadro M1000M. Če se radi po delu sprostite ob računalniških igrah ali pa bodo vaš računalnik uporabljali tudi vaši najmlajši, potem vas bo Nvidia grafična kartica razveselila. Ne gre za težkokategornika med grafičnimi karticami, vendar je vseeno dovolj zmogljiva, da boste lahko igrali nekatere priljubljene igre na srednjih ali nizkih nastavitvah, kot na primer The Witcher 3, Dirt Rally, Middle-Earth: Shadow of Mordor, Rainbow Six Siege in podobno.

Za povezljivost boste imeli na voljo kar štiri USB 3.0 priključke za priklop dodatne računalniške periferije. Za priklop dodatnega monitorja lahko uporabite priključek HDMI. Za spletne konferenčne klice pa boste lahko uporabili vgrajeno spletno kamero. Na voljo sta seveda tudi Wi-Fi in Bluetooth tehnologija.

Z nakupom obnovljenega prenosnika Dell Precision 7510 boste zagotovo privarčevali lepo vsoto denarja, obenem pa dobili zmogljiv računalnik, ki vam bo zvesto služil še kar nekaj let. Hkrati pa ste naredili tudi nekaj dobrega za naravo, saj ste še vedno brezhibni napravi ponudili drugo priložnost in ne bo po nepotrebnem pristala na odpadu.

Za bralce Računalniških novic smo poskrbeli še za dodatno ugodnost, in sicer pri nakupu prenosnika uporabite kodo PRECISION50 za dodatnih 50 € popusta. Koda velja do 31. 5. 2022.

Več informacij je na voljo na spletni strani PoceniPC.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več