Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Igre
22.04.2022 10:03
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako privarčevati in obenem kupiti zmogljiv prenosnik?

Iščete nov prenosni računalnik? Kaj ste napisali na seznamu željenih strojnih komponent? Nekaj osnovnega za poganjanje osnovnih operacij ali bolj zmogljivo opremo, ki bo zmožna poganjati vse, kar boste potrebovali med delom in zabavo?

Izbira novega računalnika je odvisna seveda od razpoložljivega proračuna. Morda si želite bolj zmogljiv prenosni računalnik, vendar vam to na žalost preprečuje omejen proračun. S tem ste prisiljeni izbrati razred ali dva manj zmogljivi računalnik, ki ga boste morali po vsej verjetnosti čez nekaj let menjati, ker se bodo vaše potrebe spremenile.

Upanje pa vseeno ostaja, in sicer na trgu obnovljenih prenosnikov. To so namizni in prenosni računalniki, ki ponujajo zmogljivo strojno opremo za le delček cene novih računalnikov. Ni vam treba ugibati o njihovi kakovosti, saj jih prodajalci obnovljenih prenosnikov, kot na primer Poceni PC, pred prodajo temeljito testirajo, po potrebi servisirajo in očistijo. Na prodajnih policah se znajdejo le brezhibni primerki, za katere jamčijo dolgo življenjsko dobo.

Kateri obnovljeni prenosni računalnik izbrati?

Prenosni računalnik Dell Precision 7510 – vsestranski delavec

Zelo dober kandidat za različne profile uporabnikov je obnovljena delovna postaja Dell Precision 7510. Pod nevpadljivo delovno preobleko se skriva strojna oprema, ki računalniku zagotavlja vrhunsko vsestranskost.

Centralno vozlišče vseh operacij se nahaja v štirijedrnem Intel procesorju i7-6820HQ, ki bo v varčnem načinu deloval pri 2,7 GHz. Ko se boste požvižgali na baterijo in boste zahtevali vso njegovo moč, se bo samodejno navil do 3,6 GHz. To je več kot dovolj moči za zagon različnih aplikacij, za potrebe večopravilnosti in nemoteno brskanje po spletu. Na voljo je še spodobnih 16 GB sistemskega pomnilnika (RAM), kar je trenutno priporočena kapaciteta, če želite poskrbeti za odpornost računalnika na prihodnost. Za shranjevanje in zagon operacijskega sistema boste imeli na razpolago hitri SSD disk kapacitete 512 GB.

Delo boste opravljali na 15,6-palčnem (39,6 centimetrov) matiranem FHD zaslonu z vgrajeno zaščito proti bleščanju in podporo za ločljivosti do 1920 x 1080. Za prikaz vsebine bo skrbela namenska grafična kartica Nvidia Quadro M1000M. Če se radi po delu sprostite ob računalniških igrah ali pa bodo vaš računalnik uporabljali tudi vaši najmlajši, potem vas bo Nvidia grafična kartica razveselila. Ne gre za težkokategornika med grafičnimi karticami, vendar je vseeno dovolj zmogljiva, da boste lahko igrali nekatere priljubljene igre na srednjih ali nizkih nastavitvah, kot na primer The Witcher 3, Dirt Rally, Middle-Earth: Shadow of Mordor, Rainbow Six Siege in podobno.

Za povezljivost boste imeli na voljo kar štiri USB 3.0 priključke za priklop dodatne računalniške periferije. Za priklop dodatnega monitorja lahko uporabite priključek HDMI. Za spletne konferenčne klice pa boste lahko uporabili vgrajeno spletno kamero. Na voljo sta seveda tudi Wi-Fi in Bluetooth tehnologija.

Z nakupom obnovljenega prenosnika Dell Precision 7510 boste zagotovo privarčevali lepo vsoto denarja, obenem pa dobili zmogljiv računalnik, ki vam bo zvesto služil še kar nekaj let. Hkrati pa ste naredili tudi nekaj dobrega za naravo, saj ste še vedno brezhibni napravi ponudili drugo priložnost in ne bo po nepotrebnem pristala na odpadu.

Za bralce Računalniških novic smo poskrbeli še za dodatno ugodnost, in sicer pri nakupu prenosnika uporabite kodo PRECISION50 za dodatnih 50 € popusta. Koda velja do 31. 5. 2022.

Več informacij je na voljo na spletni strani PoceniPC.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več