Računalništvo, telefonija
19.02.2010 09:40
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaspersky Labs patentiral strojno protivirusno rešitev

Z uporabo grafičnih kartic naj bi protivirusne rešitve postale izjemno hitre in učinkovite!
Z uporabo grafičnih kartic naj bi protivirusne rešitve postale izjemno hitre in učinkovite!

Kaspersky Labs

je prestižna blagovna znamka za informacijsko varnost, ki domače računalniške sisteme odlično varuje predvsem pred škodljivimi programskimi kodami (virusi, črvi, trojanskimi konji in drugo nesnago). Eden izmed najvidnejših ponudnikov varnostnih rešitev se je pred kratkim ponovno izkazal, saj je od ameriškega patentnega urada Patent and Trademark Office pridobil patent za strojno protivirusno rešitev, namenjeno osebnim računalnikom.

Strojna protivirusna rešitev podjetja Kaspersky Labs je dejansko fizična naprava, ki se jo namesti med trdim diskom oziroma pogonom Solid State ter procesorjem in sistemskim pomnilnikom. Novinec samodejno omogoča ali prepoveduje zapis podatkov na pomnilniški medij, uporabnika pa v realnem času obvešča o dogajanju. Strojna protivirusna rešitev podjetja Kaspersky Labs lahko deluje povsem samostojno ali pa v navezi s programsko protivirusno rešitvijo.

Strojna protivirusna rešitev naj bi bila še posebej učinkovita v boju proti zahrbtnim orodjem rootkit, ki se običajno zlahka izognejo programskim varnostnim rešitvam. Podjetje Kaspersky Labs načrtuje, da bi lahko prve strojne protivirusne rešitve ponudilo v prodajo že letos. O njihovih maloprodajnih cenah in dobavljivosti pa je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku