Računalništvo, telefonija
11.05.2018 10:27
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšne izzive tehnološke spremembe postavljajo pred delodajalce?

Kakšne izzive tehnološke spremembe postavljajo pred delodajalce?
Kakšne izzive tehnološke spremembe postavljajo pred delodajalce?

Že nekaj časa smo priča bliskovitim spremembam in razvoju v tehnologiji, vzporedno s katerimi pa se razvija in spreminja tudi trg dela. Bazen talentov, iz katerega delodajalci jemljejo ključne zaposlene, se polni z vedno novimi znanji in sposobnostmi, nove tehnologije pa navsezadnje vplivajo tudi na zaposlovanje – prihaja do novih oblik zaposlovanja, fleksibilen urnik in delavcu prilagojeno delo pa je tako rekoč vpeljano že marsikatero podjetje.

Dolgoletne spremembe na področju tehnologij tako močno vplivajo na način novih zaposlitvenih oblik in na način dela zaposlenih v podjetjih. Temu se morajo seveda prilagajati vsa podjetja, tudi tista najmanjša. Prilagajanje spremembam pa ni edina vrlina, ki jo mora podjetje osvojiti, da je lahko danes uspešno, pač pa je za delodajalca pomembno tudi, kako se predstavi na trgu talentov in kakšna je njegova delovna sila. Navsezadnje še vedno velja, da je človeški kapital eden bistvenih virov vrednosti in kompetenčne prednosti tako za individualna podjetja kot za gospodarstvo, v katerem podjetja delujejo.

Če torej želi podjetje iz bazena talentov na trgu delovne sile zajeti tiste najboljše, konkurenčne in kompetenc polne posameznike, mora na tem istem trgu nastopiti kot privlačen delodajalec, saj se bitka za talente v trenutnem obdobju gospodarske rasti zaostruje, podjetja pa sili k iskanju rešitev za privabljanje novih in ohranjanje zadovoljstva trenutnih zaposlenih. Ob tem pa se seveda porodi kopica vprašanj, na odgovore katerih verjetno iščejo tudi slovenska podjetja – kako privlačni sploh so največji slovenski delodajalci? Jih potencialni kandidati sploh poznajo in se pri njih želijo zaposliti? Katere izmed dejavnikov privlačnosti delodajalca največja slovenska podjetja dobro pokrivajo in kje so še priložnosti za razvoj? Ali sodelavci res vidijo podjetje tako, kot podjetje misli, da ga vidijo? Vsi, ki odgovore na ta vprašanja iščejo, in verjetno jih ni malo, jih lahko najdejo na tokratni Slovenski konferenci za odnose z javnostmi SKOJ, ki bo 15. in 16. maja v Hotelu Slovenija v Portorožu.

Na SKOJ-u pa se bodo posvetili še dvema, danes prav tako zelo relevantnima temama – izgorelosti zaposlenih in kriznemu komuniciranju. Podjetje je na dolgi rok lahko uspešno le, če ima zadovoljne zaposlene, zato mora biti pozorno na to, da v želji po uspehu zaposleni ne pregorijo – kar se zadnje čase žal dogaja vse pogosteje. O tem bosta drugi konferenčni dan nekaj besed namenili vodja službe za odnose z javnostmi v družbi ELES Katja Krasko Štebljaj in soustanoviteljica agencije Spago, svetovalka za marketing in odnose s strankami ter strastna zagovornica ravnovesja med poslovnim in zasebnim življenjem Maja Golob. Na konferenci pa bo govora tudi o že prej omenjeni in prav tako pomembni temi za podjetja – kriznemu komuniciranju. Katere veščine so pomembne, kadar se znajdejo v krizi? Odgovore in izkušnje bodo podali številni strokovnjaki, ki bodo na praktičnih primerih pokazali, kako so se spoprijeli s težavami in kar je najpomembneje – iz njih stopili še močnejši. Kot glavna govorca bosta nastopila Igor Samobor, ravnatelj SNG Drama Ljubljana, ki bo razkril drame v dramah in Drami in Michael Nord, vodilni norveški svetovalec globalnega komunikacijskega podjetja Fifth Business in član mednarodnega izvršnega odbora svetovnega komunikacijskega združenja IABC, ki bo razkril skrivnost prepoznavanja vplivnežev v organizacijah.

To so seveda le štirje govorci izmed več kot 30 strokovnjakov iz Slovenije in tujine, ki se bodo skozi dvodneven program dotaknili aktualnih trendov na področju odnosov z javnostmi in udeležence seznanili s številnimi odličnimi praksami. Več o programu in gostih si lahko preberete na http://skoj2018.s.multiscreensite.com/#PROGRAM, mi pa se vidimo 15. in 16. maja na obali!


Prijavi napako v članku