Digitalizacija
22.09.2012 08:11

Deli z drugimi:

Share

Kako vključiti personalizacijo osebne strani na Twitterju?

Naslovna slika lahko precej polepša naš zid na družabnem omrežju Twitter.
Naslovna slika lahko precej polepša naš zid na družabnem omrežju Twitter.

Družbeno omrežje Twitter je pred kratkim uvedlo novost, ki močno spominja na Facebookovo časovnico. Ta uporabnikom namreč omogoča dodajanje naslovnih slik (ang. header photo) na njihove »zide«. Slike se tako kot pri Facebooku prikazujejo na vrhu osebne strani. Na srečo je dodajanje naslovnih slik sila enostavno opravilo, končen rezultat pa je zavidanja vreden.

Za dodajanje naslovnih slik na družbenem omrežju Twitter moramo najprej klikniti na spletno povezavo http://goo.gl/GO4q6. Na strani poiščemo možnost »Customize your own« in kliknemo na gumb »Change header«. Na računalniku poiščemo ustrezno sliko in jo odpremo. Postopek zaključimo s klikom na gumb »Save«. Da bo naš zid lepo »okrašen«, Twitter priporoča uporabo fotografij velikosti 1.200 × 600 slikovnih točk. Pri tem slika ne sme biti večja od pet megabajtov.

Če vam priprava naslovne slike ne gre dobro od rok, nič zato. Po pomoč se lahko »zatečete« na spletno stran, ki je dosegljiva na naslovu http://goo.gl/Vk1UE. Tu bomo poleg praktičnih in koristnih nasvetov prejeli še kopico profesionalnih naslovnih slik, in to povsem brezplačno.

To velja še omeniti, da sta bili prenovi deležni tudi mobilni aplikaciji družbenega omrežja Twitter za mobilne naprave iPhone in Android. Prenovljeni aplikacij sta pridobili možnost prikaza toka fotografij (ang. photo stream). Programska oprema Twitter za iPad pa je bogatejša še za povsem prenovljen sistem za pregledovanje fotografij in videoposnetkov.


Prijavi napako v članku