Prenosni računalniki
24.10.2011 08:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako vdreti v tablični računalnik iPad 2?

Mobilni operacijski sistem iOS 5 predstavlja za uporabnike tablice iPad 2 resno varnostno grožnjo.
Mobilni operacijski sistem iOS 5 predstavlja za uporabnike tablice iPad 2 resno varnostno grožnjo.

Ker Applovi inženirji z vse večjo naglico razvijajo svoje izdelke, se to seveda pozna na varnosti. Po tem, ko so strokovnjaki na spletu odkrili novo škodljivo programsko kodo za MacOS X, so na spletnem portalu 9to5 Mac razkrili način, kako brez večjih težav vdreti v tablični računalnik iPad 2. Za to potrebujemo, verjeti ali ne, le Applov »pametni« dodatek Smart Cover, ki ga sicer lahko uporabljamo kot zaščito, podstavek, za aktivacijo naprave in še mnogo več.

Z uporabo ovitka Smart Cover lahko napadalec dostopa do informacij, shranjenih na kateremkoli tabličnem računalniku iPad, ki za svojo zaščito uporablja zaklep zaslona z geslom. Najbolj zanimivo je to, da nepridiprav za napad ne potrebuje nikakršne programske opreme. Nova metoda vdora deluje le na tistih tabličnih računalnikih iPad 2, ki imajo nameščen Applov mobilni operacijski sistem iOS 5. Ostale naprave so na napad imune.

Postopek za prelisičenje zaklepa zaslona z geslom je sila enostaven. Najprej je potrebno zapreti z geslom zaščiteno tablico iPad 2. Nato držimo gumb za izključitev tabličnega računalnika toliko časa, dokler se na zaslonu ne pojavi drsnik za izključitev. Tablico iPad 2 prekrijemo z ovitkom Smart Cover in jo ponovno odpremo. S klikom na gumb »Cancel« na dnu zaslona pridobimo prost dostop do tablice. Videoposnetek podviga strokovnjakov s spletnega portala 9to5 Mac si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/6Ot2o.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku