Triki in nasveti
16.05.2006 20:38
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako se zaščiti pred ribarjenjem?

Panda Software uporabnikom ponuja informativno animacijo za preprečevanje napadov kibernetičnih prevarantov z naslovom “10 tips to combat phishing” (10 nasvetov za spopad z ribarjenjem). Zanimiva animacija prikazuje značilnosti, na katere morajo biti uporabniki pozorni pri prepoznavanju sporočil ribarjenja. Ponuja tudi praktične nasvete uporabnikom, da ne bi postali žrtve tovrstnih zlorab. Ukrepi vključujejo izogibanje dostopanju do internetnih storitev preko povezav z vtipkavanjem naslovov URL neposredno v vrstico brskalnika.

Ribarjenje (phishing) je vrsta spletnih zlorab, ki vključuje pošiljanje e-poštnih sporočil. Ta so videti, kot bi prišla iz zanesljivega vira in kažejo na lažne spletne strani, na katere bi nepreviden uporabnik lahko vnesel zaupne podatke. Direktor laboratorija PandaLabs Luis Corrons opozarja: “Ta vrsta zlorab narašča in novi napadi se pojavljajo vsak dan. Problem ni samo večji obseg napadov, ampak so ti tudi vse boljši in dandanes v obtoku najdemo veliko e-poštnih sporočil z odličnimi imitacijami.”


Primer ribarjenja iz Daljnega Vzhoda.

Drugi pomemben nasvet pri zmanjševanju vplivov ribarjenja, podrobno prikazano v animaciji, vključuje tekoče prepoznavanje tehnik, ki jih uporabljajo kibernetični kriminalci za izvajanje napadov in uporaba varnostnih rešitev s specifičnimi tehnologijami proti ribarjenju, kot je npr. Platinum 2006 Internet Security. Uporabniki, ki naložijo in si ogledajo animacijo, bodo lahko brezplačno preizkusili ta proizvod z enomesečnimi podpornimi storitvami in posodobitvami.

Animacija se lahko pretoči s spletnega mesta: http://www.pandasoftware.com/phishing.


Prijavi napako v članku