Triki in nasveti
17.10.2012 07:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako se na eleganten način znebiti nadležnega prijatelja na Facebooku?

Najmanj težav bomo z objavami določene osebe imeli na način, da ji bomo omejili smetenje po našem zidu. Čeprav lahko problematično osebo iz naših kontaktov odstranimo zgolj z nekaj kliki, se lahko kaj hitro zgodi, da bo to dejanje imelo negativne posledice v realnem življenju.
Ne uporabljate Facebooka? Potem ste lahko množični morilec!
Ne uporabljate Facebooka? Potem ste lahko množični morilec!

Priljubljeno družbeno omrežje Facebook je odlično orodje za izmenjavo koristnih podatkov in nasvetov ter za spoznavanje novih ljudi in poslovnih partnerjev. Ko si naberemo veliko število »prijateljev«, se med njimi kaj hitro znajdejo tudi taki, ki bi jih bilo vredno takoj izbrisati. Gre predvsem za »primerke«, ki neprestano smetijo naš zid, se norčujejo iz drugih, pišejo brezpredmetne stvari in podobno.

Čeprav lahko take osebe iz naših kontaktov odstranimo zgolj z nekaj kliki, moramo biti pri tem zelo previdi. Tako dejanje ima namreč lahko negativne posledice v realnem življenju. Oseba, ki jo izbrišemo s seznama prijateljev, nas bo namreč lahko pričela sovražiti in nam bo poskušala celo škodovati. Čeprav Facebook osebe, ki jo izbrišemo, ne bo obvestil, bo ta to lahko kaj hitro ugotovila preko zmanjšanega števila prijateljev.

Najmanj težav bomo z objavami določene osebe imeli na način, da ji bomo omejili smetenje po našem zidu. To najlažje naredimo tako, da se najprej odpravimo na osebno stran »problematične« osebe. Potem z miško kliknemo na gumb »Prijatelji« in na »Prikazuj v novičkah«. Ko bomo odznačili to možnost, bomo prenehali slediti njenim objavam. Če želimo preprečiti še objave preostalih zadev, kot so na primer objave slik, igre, sprememba stanja in podobno, bo potrebno še enkrat klikniti na »Prijatelji« in izbrati »Nastavitve«. Tu odznačimo vse, kar nam ta možnost ponuja. Če pa bi vseeno želeli, da se nam prikazujejo le najbolj pomembna obvestila neželenega prijatelja, potem zopet kliknemo na »Prijatelji« ter izberemo možnost »Nastavitve« in »Samo pomembne«.

S tem »prijemom« bomo še vedno ostali prijatelji z osebo, ki nam »gre na jetra«. Zanjo pa praktično ne bomo vedeli, da obstaja, saj z njene strani ne bomo prejeli nobenega obvestila več. S tem bo volk sit in koza cela.


Prijavi napako v članku