Programska oprema
05.07.2018 18:53
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako na telefonu predvajati YouTube v ozadju?

Kako na telefonu predvajati YouTube v ozadju?
Kako na telefonu predvajati YouTube v ozadju?

YouTube je ena najbolj raznoliki platform, kar jih splet ponuja, saj lahko na YouTubu najdemo milijone videov, od raznoraznih “how-to” videov, TV serij, glasbenih spotov, smešnic itd. Seveda pa YouTube ni samo gledanje videov – včasih oz. zelo pogosto ljudje predvsem poslušamo glasbo in kar si verjetno vsi želimo je, da bi lahko YouTube poslušali v ozadju, ali pa med opravljanjem drugih opravil. Vsi dobro vemo, da če zapremo aplikacijo YouTube, ustavimo predvajanje videa in to lahko močno pokvari dober žur, ali kakšen trening v fitnesu, ko smo ravno najbolj polni energije in v slušalkah kar naenkrat nastane tišina.

Vsi tisti, ki si že dalj časa želite predvajati YouTube v ozadju, za vas imamo dobro novico. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako predvajati aplikacijo YouTube v ozadju tako za sisteme iOS kot za Android naprave. Naj vas takoj tudi malce razočaramo, naš trik vas bo stal nekaj evrov, ampak, če zares veliko uporabljate YouTube, ne dvomimo, da se boste odločili za to opcijo.

YouTube Premium (Android, iOS)

Kot smo že omenili je naš nasvet povezan z nekaj finančnimi izdatki in že samo ime – Premium – nam poved dovolj kajne? Na ene od forumov sem prebral “Red is dead – Premium is the future” (Rdeči je mrtev – Premium je prihodnost). To seveda pomeni, da se naš klasični YouTube počasi poslavlja, prihaja pa premium verzija, ki je v različnih pogledih seveda bolj napredna. YouTube Red je bil sprva tista verzija, ki je omogočala zapiranje aplikacije in hkrati nadaljevanje predvajanje videov, vendar je sedaj to aplikacijo zamenjal YouTube Premium. Na srečo med klasičnim YouTubom in Premium verzijo ni bistvenih razlik, je pa res, da je precej odvisno od tega, kako danes uporabljamo aplikacijo. Če torej uporabljamo zgolj tiste najbolj osnovne funkcije, potem razlike ne bomo občutili. Še vedno aplikacija ponuja dostop do ekskluzivnih video vsebin, blokira oglase v mobilni in namizni aplikaciji ter omogoča prenašanje videov. Tisto kar pa je seveda ključno pa je to, da lahko nadaljujemo s predvajanjem vsebin tudi, ko imamo prižgano neko drugo aplikacijo, ali ko ugasnemo ekran.


YouTube Premium med drugim omogoča “ad-free2 dostop do aplikacije YouTube Music – nadomestek Google Play Music – in Premium uporabnikom ponuja možnost, da glasbo poslušajo v ozadju. In kje tiči trik? Tako kot ste verjetno uganili tudi sami, v denarju. YouTube Premium stane $12 na mesec oz. $18 za družino, kje lahko naročnino uporablja do 6 članov.


YouTube Premium je zagotov nekaj, kar si vsi želimo, pa vendarle je vprašanje, koliko ljudi bo dejansko pripravljenih plačevati za storitev, za katero smo vsi že od nekdaj navajeni, da je povsem brezplačna. Nekaj podobnega bi verjetno bilo v primeru, če bi se Facebook odločil, da začne pobirati naročnino za uporabo družbenega omrežja. Ali boste pripravljeni odšteti $12 na mesec, za to, da boste lahko poslušali YouTube glasbo v ozadju? Aplikacijo lahko prenesete na nasledednjih dveh povezavah: Android/iOS

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku