Računalništvo, telefonija
14.03.2019 06:21

Deli z drugimi:

Share

Kako nas bo Facebook v prihodnje varoval pred neželenimi vsebinami?

Facebook bo odslej še aktivneje odstranjeval neželene vsebine z družbenega omrežja.
Facebook bo odslej še aktivneje odstranjeval neželene vsebine z družbenega omrežja.

Uporabniki Facebook večinoma uporabljamo za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za prebiranje zanimivih novic. Zaradi občutka povezanosti z drugimi uporabniki pa nas včasih malo zanese in nanj objavimo tudi informacije in slike, ki tja enostavno ne sodijo ali pa kliknemo na povezavo, na katero ne bi smeli. To seveda s pridom izkoriščajo nepridipravi in škodoželjni uporabniki, za ta namen pa vse bolj množično objavljajo neželene vsebine, ki so za končne uporabnike zelo moteči.

Ker neželena vsebina na družabnem omrežju Facebook vse bolj narašča, so se pri podjetju Facebook odločili, da temu naredijo konec, in sicer s spremembo poslovne politike ter uvedbo novih varnostnih orodij. Priljubljeno družbeno omrežje bo poskušalo predvsem zmanjšati lažne informacij in škodljive vsebine. To pa naj bi naredilo tako, da svoboda izražanja ne bo ogrožena ter brez uvajanja nepotrebnih cenzur.

Facebook bo z novo politiko poskušal zmanjšati pomen strani in skupin, ki širijo nepreverjene informacije, kar pomeni, da te ne bodo vidne v priporočilih drugim uporabnikom, virih novic ali rezu latih iskanja. Oglasi proti neželeni elektronski pošti bodo prepovedani, saj so ravno ti pogosto objavljeni s strani spletnih nepridipravov. Prepovedani bodo tudi oglasi proti cepljenju otrok, saj so ti bilj kot ne škodljivi za končne uporabnike.

Uporabniki oziroma podjetja, ki bodo pogosto kršila novo politiko podjetja Facebook bodo najprej opozorjeni, kasneje pa bo njihov račun seveda izbrisan, če bodo s kršitvami nadaljevali. Enako politiko poslovanja bo podjetje Facebook uvedlo tudi na družbenem omrežju Instagram, saj lažne, zavajajoče in škodljive vsebine tudi tam niso zaželene.


Prijavi napako v članku