Triki in nasveti
22.12.2017 06:13
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako najhitreje pohitriti vaš telefon?

..Tudi vam telefon "šteka" in deluje počasi? Poglejte, kako ga lahko vsaj nekoliko pohitrite na zelo preprost način..
Kako najhitreje pohitriti vaš telefon?
Kako najhitreje pohitriti vaš telefon?

Čeprav so sodobni pametni mobilni telefoni in tablični računalniki z Androidom opremljeni z zelo zmogljivo strojno opremo, je njihovo delovanje pogosto zelo počasno in v številnih primerih tudi nezanesljivo. Če vaša mobilna naprava ni med najhitrejšimi, je dobro vedeti, da precejšen del strojnih virov porabijo animacije oziroma tranzicije, ko vaš telefon menja poglede na zaslonu. Čeprav je uporabniška izkušnja z uporabo animacij boljša kot brez, te upočasnijo delovanje telefona in dajejo občutek, kot da je njegova odzivnost zelo slaba.

Na srečo lahko animacije na androidnem telefonu zmanjšate, ali pa jih po potrebi celo izključite. Za to morate najprej aktivirati »Možnosti za razvijalce« oziroma »Developer option«. To najlažje naredite tako, da kliknete nastavitve, izberete možnost »About phone« oziroma »O telefonu« ali »O napravi«, poiščete »Built number« oziroma »Številko gradnje« in na ta gumb oziroma možnost pritisnete sedemkrat.

Nato se vrnete v nastavitve ter poiščete in izberete možnost »Developer option« oziroma »Možnosti za razvijalce«. Pod menijem »Drawing« oziroma »Risanje« imate tri možnosti: »Window animation scale« oziroma »Merilo animacije okna«, »Transition animation scale« oziroma »Merilo animacije prehoda« in »Animation duration scale« oziroma »Merilo trajanja animatorja«. Tu lahko animacije popolnoma izklopite ali pa izberete vrednost 0.5x za vse tri možnosti. Na ta način boste še vedno videli nekaj animacije, a bo ta precej hitrejša. Seveda lahko animacije tudi podaljšate, če želite v njih uživati dalj časa.


Prijavi napako v članku