Računalništvo, telefonija
17.03.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Kako najboljše očistimo svoj telefon?

V času, ko se ves svet vrti okrog koronavirusa, smo preverili, kako je najboljše očistiti svoj mobilni telefon, ne da bi ga poškodovali, a da bo vseeno očiščen kar najbolje.
Kako najboljše očistimo svoj telefon?
Kako najboljše očistimo svoj telefon?

Dr. Lena Ciric, mikrobiologinja z univerze v Londonu pojasnjuje, da lahko za čiščenje uporabimo navadno tekoče milo in nekaj vode, saj mnogi proizvajalci telefonov opozarjajo, da lahko kemikalije uničijo telefon oziroma njegov ekran.

Najprej odstranimo ovitek. Tega umijemo z malo mila in vode. Tudi na telefon najprej nanesemo malo mila, katerega razporedimo z preprosto krpico po celem telefonu. Pri tem pazimo na odprtine, tudi če imamo vodoodporni telefon, saj je lahko čez čas ta zaščita slabša.

Po testiranju s posebno napravo, ki prepozna količno virusov, bakterij in glivic, so pred čiščenjem dobili rezultat do 400 RLU, po čiščenju pa v povprečju pod 10 RLU. Za primerjavo, sterilno okolje v operacijski dvorani ima v povprečju 15 RLU.

Uporabimo pa lahko tudi različne pripomočke, ki oddajajo UV svetlobo tipa C, kot je PhoneSoap, saj takšna svetloba uniči viruse, bakterije in glivice v samo nekaj minutah.

Pomembno je tudi dejstvo, da bomo takoj, ko se bomo dotaknili telefona, le tega spet “okužili” z novimi virusi, bakterijami in glivicami, zato je pomembno, da tudi roke umivamo dovolj pogosto.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več