Računalništvo, telefonija
25.10.2020 08:19

Deli z drugimi:

Share

Kako je 5G spremenil novi iPhone 12 od znotraj?

Apple je moral pri telefonu iPhone 12 žrtvovati del baterije za podporo omrežju 5G.
Apple je moral pri telefonu iPhone 12 žrtvovati del baterije za podporo omrežju 5G.

Prva dva modela novih pametnih mobilnih telefonov podjetja Apple sta bila že odposlana prvim kupcem. Zato ne preseneča, da sta jih pod drobnogled prejeli strokovnjaki podjetja iFixit. Ti so razstavili tako model iPhone 12 in iPhone 12 Pro za namenom, da bi ugotovili, kar je podjetje Apple spremenilo v primerjavi s predhodnim modelom. Tako iPhone 12 in iPhone 12 Pro sta bila od znotraj na presenečenje strokovnjakov zelo podobna, le da je cenejši model imel plastični distančnik na mestu, kjer ima model Pro na voljo telefoto leče in senzor LiDAR.

Tako pametni mobilni telefon iPhone 12 kot iPhone 12 Pro sta opremljena z baterijo kapacitete 10,78 vatnih ur, kar je nekoliko manj od prejšnjih modelov iPhone 11 in iPhone 11 Pro, saj sta bila slednja opremljena z baterijama zmogljivosti 11,91 vatnih ur in 11,67 vatnih ur. Zato ne preseneča, zakaj avtonomija novega telefona ni na ravni njegovega predhodnika. Razlog za manjšo baterija pa je čipovlje za podporo mobilnemu omrežju 5G, saj je moralo podjetje Apple zaradi omejenega prostora žrtvovati del kapacitete vgrajene baterije.

Podvig inženirjev podjetja iFixit si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/-RlwChHSfWw. Verjamemo, da boste nad videnim navdušeni.


Prijavi napako v članku