Računalništvo, telefonija
27.11.2017 15:00

Deli z drugimi:

Share

Prihodnost je v informacijskih tehnologijah

Prihodnost je v informacijskih tehnologijah
Prihodnost je v informacijskih tehnologijah

Na področju storitev logistike živil je bilo v zadnjega pol stoletja ogromno sprememb – vse od strožje zakonodaje in predpisov, napredka na področju kamionov in pa predvsem optimiziranje procesov, ki jih je prinesla sodobna informacijska tehnologija.

Popolna sledljivost blaga je v logistiki živil dandanes nuja, ne samo zaradi zakonodaje, pač pa tudi zaradi potrošnikov, ki so čedalje bolj osveščeni in želijo poznati od kje izvirajo izdelki, po katerih posegajo na trgovskih policah. »Sledljivost je pomembna tudi proizvajalcem in prodajalcem, nenazadnje pa tudi nam, logistom,« je povedal Aleš Eručlj, direktor Frigologa – največjega slovenskega podjetja s področja logistike živil, specializiranega za hladno verigo.

»Sodobne informacijske tehnologije omogočajo sledljivost, boljšo informiranost in povezljivost tako znotraj logističnega podjetja kot s partnerji,« je dodal Erčulj in povedal da prav na tem področju vidi možnosti za razvoj in napredek v logistiki živil. Trendi v prehranski industriji gredo še vedno v smer čim bolj svežih izdelkov, brez konzervansov, kar pomeni, da mora biti pot od pridelovalca ali proizvajalca do potrošnika kratka in hitra, logistična podjetja pa morajo biti zato toliko bolj učinkovita. Zato v Frigologu pričakujejo, da bodo šli trendi še vedno v smer najemanja logističnih podjetij, kot je njihovo, saj marsikatera večja in manjša podjetja še vedno sama prevažajo svoje produkte, kar pa pogosto ni optimalno, saj logistična podjetja lažje skrbimo za optimizacijo na različnih področjih.

V Frigologu so zato poleg gradnje novega logističnega centra v PC Komenda, kamor so delovanje preselili v začetku letošnjega leta, veliko pozornosti namenili IT oddelku. Razvili in implementirali so novo informacijsko strukturo, ki zagotavlja stabilno delovno okolje brez nepotrebnih prekinitev ob sočasni uporabi večjega števila terminalov ter jasno in pregledno informiranje vseh zaposlenih, kar je še posebno pomembno za kvalitetne in pravočasne odločitve vodilnih delavcev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku