Digitalizacija
Poslovne rešitve
06.05.2022 10:55
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako doseči zastavljene poslovne cilje v hitro spreminjajočem se digitalnem svetu?

Danes se mnoga podjetja soočajo z izzivom, kako doseči zastavljene poslovne cilje v digitalnem svetu, ki se stalno spreminja. Odgovore smo poiskali pri ekipi strokovnjakov iz agencije Madwise, ki skrbijo za učinkovit digitalni marketing, ki temelji na oprijemljivih in merljivih rezultatih.
Ekipa agencije Madwise za vsakega naročnika posebej pripravi strategijo spletnega nastopa.
Ekipa agencije Madwise za vsakega naročnika posebej pripravi strategijo spletnega nastopa.

Kako naj podjetje na spletu postane uspešno oziroma kako naj doseže cilje, ki si jih je zastavilo?

Cilj vsakega podjetja je rast. Rast v smislu povečanja števila zadovoljnih in lojalnih strank ter njihovih povpraševanj – seveda pa tudi povečanje števila obiskov na spletni strani ter všečkov in sledilcev na družbenih omrežjih. Danes se marketing odvija v digitalnem svetu, ki je lahko s pravim načinom upravljanja občutno cenejši od klasičnih TV oglasov ali postavljanja oglasnih panojev – seveda, če se ga lotimo na pravi način.

Ker pa je digitalni svet dostopen vsakomur, postaja konkurenca iz leta v leto bolj neizprosna, zato posledično tudi sama rast in doseganje ciljev nista nekaj samoumevnega. Digitalni marketing je lahko v pravih rokah izredno močno orodje, ki postavi podjetje na prvo mesto na Googlu, pripelje zadostno število tistih pravih strank in pripomore k rasti celotnega podjetja. Po drugi strani pa lahko tudi s pomočjo digitalnega marketinga zelo preprosto sami vzdržujete obstoječe stanje, ki pa je za vaše podjetje sprejemljivo samo do trenutka, ko pride do večjih pretresov v industriji, segmentu in na trgu nasploh – čemur smo bili priča v zadnjih dveh letih.

Podjetja imajo po večini zaposlene marketinške ekipe, ki odlično sodelujejo s prodajo in delujejo kot odlična podpora prodaji pri pripravi marketinških ali prodajnih materialov ter organizaciji dogodkov. Oblikujejo in objavljajo tudi uporabne informativne ter privlačne vsebine, ki pozitivno vplivajo na prepoznavnost njihove znamke in hkrati pomagajo pri grajenju zvestega občinstva. Marketinške ekipe so pogosto res občudovanja vredne, saj se v njih skrivajo vsestranski ljudje, ki nemalokrat z zelo omejenim budgetom dosegajo zastavljene cilje. A v današnjem svetu to žal več ne zadošča.

Zakaj se podjetja odločajo za sodelovanje z vami? V čem ste drugačni?

Agencijo Madwise sestavlja ekipa strokovnjakov, ki skrbijo za učinkovit digitalni marketing, ki temelji na oprijemljivih in merljivih rezultatih. Največkrat postanemo strateški partner ali zunanji izvajalec na različnih področjih digitalnega marketinga pri tisti podjetjih, ki si želijo povečati svojo rast in vidnost v digitalnem svetu, a jim aktivnosti, ki jih izvajajo, zaradi pomanjkanja znanja, časa in denarja ne prinašajo želenih rezultatov. Ko podjetja ne najdejo odgovora na vprašanje, zakaj jih prehiteva konkurenca, tu nastopimo mi.

Pri Madwise podjetjem pomagamo pri prehodu iz organske v načrtno rast, pri čemer nam pomaga skrbno postavljena metodologija dela. Naša ekipa za vsakega naročnika posebej pripravi strategijo spletnega nastopa, pri čemer pregledamo, kaj podjetje že opravlja na ustreznem nivoju in kateri segmenti digitalnega marketinga potrebujejo za dosego zastavljenih ciljev bolj strokoven in poglobljen načrt dela.

Kakšna je za naročnika dodana vrednost sodelovanja z vašim podjetjem?

Z metodami, ki smo jih razvili, postavimo pravo strategijo za podjetje, pripravimo prave taktike, metrike in analize. Naš cilj ni ukvarjati se s povečevanjem števila všečkov in novih sledilcev, ampak se posvetimo predvsem temu, kako naročniku pomagati doseči, da pridobi čim več kakovostnih potencialnih strank (leadov) – ob tem pa neguje tudi svoj odnos z že obstoječimi.

Podjetja, ki sodelujejo z nami, morajo imeti pravo motivacijo in ekipo. Naša ekipa tesno sodeluje z marketinškimi in prodajnimi ekipami, ki jim svetuje in jih usmerja, da skupaj pridemo do želenih ciljev. Naši strokovnjaki pomagajo prisotnost naročnika v digitalnem svetu pretvoriti v želeni poslovni rezultat. S tem Madwise postane tisti košček sestavljanke, ki povezuje podjetje in njihove izdelke ali storitve z novimi strankami v digitalnem svetu.

Imate kakšen splošen nasvet, kako povečati spletno prodajo oz. povečati konverzijo?

Potencialne stranke so danes na spletu in aktivno iščejo izdelke in storitve. Na strani vsakega podjetja je, da poskrbi, da bo njihova spletna prisotnost dovolj močna, da jih bodo potencialne stranke tudi zlahka našle.

Podjetje mora imeti ustrezno spletno stran, ki je dovolj hitra ter ustrezna z vidika uporabniške izkušnje in vsebinske predstavitve produktov. Biti mora tudi SEO optimizirana, saj s tem uporabnikom omogočamo, da lažje najdejo spletno mesto in vsebine – na ta način učinkovito povečamo obisk in učinkovitost spletnega mesta ter navsezadnje prepoznavnost blagovne znamke. K povečanju spletne prodaje in konverzije pomembno prispevajo tudi pravilno pripravljene oglaševalske kampanje, ki prikazujejo oglase za določene izdelke oziroma storitve samo specifičnim segmentom – torej vašim idealnim strankam. Pri vsem tem pa ne gre pozabiti tudi na vsebinski marketing, ki z relevantnimi vsebinami generira več prometa na spletni strani in še podkrepi kredibilnost podjetja v očeh potrošnikov.

Da podjetje uspe povečati spletno prodajo, povečati konverzijo na strani in prehiteti konkurenco, je ključnega pomena, da ima urejene vse omenjene segmente digitalnega marketinga. Hkrati pa se je treba zavedati, da ena oglaševalska kampanja ali en nov blog še nista dovolj, da dosežemo želene cilje. Treba je pregledati širšo sliko poslovanja ter poiskati ustrezne rešitve, strategije in načine delovanja, ki bodo ustrezni za specifično podjetje.

Organizirate tudi webinarje za omenjene teme. Zakaj ste se odločili za tak način predaje vašega znanja?

V letošnjem letu smo se odločili, da obstoječe blog zapise in vodiče nadgradimo z Madwise webinarji. V zadnjih letih je postalo očitno, da se vse več potrošnikov seli na splet, zato so se mnoga podjetja, ki doslej še niso imela oblikovane močne spletne prezence, znašla pred izzivom, kako naprej. Zavedanje, da je treba spremeniti oziroma nadgraditi način poslovanja, je danes ključno, vendar pa samo po sebi ne zadostuje.

Podjetja, ki se srečujejo z novimi izzivi na področju digitalnega marketinga, ali pa so šele v zadnjih letih pričela s selitvijo svojih dejavnosti na splet, se pogosto znajdejo pred dilemo, kje sploh začeti. S pomočjo webinarjev lahko svoje znanje prenesemo širši množici ljudi in z obravnavanjem najaktualnejših tematik mnogim podjetjem olajšamo ta prehod.

V začetku leta smo pripravili webinar, na katerem smo predstavili različne načine za uspešno postavitev sejma v digitalnem svetu. Nadaljevali smo z webinarjem, kjer smo predstavili ključne principe, kako zasnovati vsebino, ki zagotovi višjo konverzijo na spletu. Sledil je webinar na temo SEO optimizacije kot nepogrešljivega orodja za povečanje konverzije.

Pred vsakim webinarjem prijavljene pozovemo, da z nami delijo tudi svoja vprašanja, vezana na predstavljeno tematiko, ki jih tekom samega webinarja tudi obravnavamo. Tako v realnem času pomagamo podjetjem pri reševanju njihovih konkretnih problemov glede dane tematike. Vse webinarje pripravljamo tako za B2B kot tudi za B2C podjetja, ki želijo izboljšati svojo umestitev v digitalnem svetu ter pridobiti nove stranke in povečati konverzijo.  

Se kakšen webinar obeta v kratkem?

Pred poletjem, natančneje 17. maja ob 10.00, pripravljamo nov webinar z naslovom Prenova spletne strani: najpogostejše pasti. Na dogodku bomo podali odgovore na ključna vprašanja o prenovi spletne strani in zakaj je ta potrebna, govorili pa bomo tudi o tem, katere so najpogostejše pasti pri prenovi in kako se jim ogniti. Seveda bomo, tako kot pri vsakem dosedanjem dogodku, odgovarjali tudi na konkretna vprašanja udeležencev.

Vse vaše bralce zato prijazno vabimo, da se nam pridružijo v torek, 17. 5. ob 10.00, na online dogodku.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalni marketing

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MADWISE
Za več informacij so vam na voljo pri MADWISE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MADWISE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več