Triki in nasveti
24.08.2011 11:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do izgubljene naprave Android?

Mobilne naprave Android so dragocen elektronski pomočnik. Zaščitimo jih!
Mobilne naprave Android so dragocen elektronski pomočnik. Zaščitimo jih!

Naprave s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android so postale že tako uporabne, da nam samo ob misli, da bi jo izgubili, zastane dih. Žal pa so možnosti za izgubo naprave Android vse prej kot zanemarljive. Zato si v nadaljevanju poglejmo, kako lahko najlažje pridemo nazaj do izgubljenega osebnega elektronskega pomočnika.

Kot prvo si na mobilno napravo Android namestimo program Contact Owner. Če bo izgubljeno napravo našel pošten mimoidoči, bo takoj vedel, kdo je njen lastnik. Program Contact Owner namreč omogoča izpis podatkov o lastniku naprave še preden jo odklenemo. Glede na poštenost nas Slovencev, bo verjetno bolje, da si na mobilnik namestimo programsko opremo Where’s My Droid. Ta namreč omogoča, da s pomočjo namensko izbranih besed v kratkem sporočilu SMS vključimo zvonjenje, povišamo glasnost na največji nivo in telefon prične zvoniti. V povratnem kratkem sporočilu SMS pa pridobimo podatke o trenutni lokaciji naprave.

Za ta namen lahko uporabimo celo protivirusne rešitve. Med njimi po uporabnosti najbolj izstopata AVG AntiVirus Pro in Lookout Security & Antivirus. Ta dva namreč omogočata oddaljeno zaklepanje in iskanje naprave Android na kartografskem sistemu Google Maps. Program Lookout Security & Antivirus omogoča še spremljanje gibanja naprave preko spleta. Ker je zvoniti po toči prepozno, vam priporočamo, da si na vaš elektronski pripomoček čim prej namestite varnostno programsko opremo. Še bolje pa bo, če boste skrbno pazili na vašo dragoceno napravo Android.


Prijavi napako v članku