Triki in nasveti
30.11.2016 23:41
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do cenejše letalske vozovnice?

5 nasvetov za varnost na dopustu
5 nasvetov za varnost na dopustu

Ko se odpravljate na potovanje z letalom, se lahko poslužite nekaterih enostavnih trikov, s katerimi se končna cena vozovnice zniža. Pri tem je treba poudariti, da v nadaljevanju predstavljene aktivnosti niso zagotovilo, da boste na koncu zares kupili cenejšo letalsko vozovnico. Vendar pa delujejo v določenih primerih zato se jih splača preizkusiti.

Kot prvo si je potrebno zapomniti, da tako kot v mestnem prometu, se tudi v letalskem prometu povpraševanje po letu med določenim parom mest skozi dan spreminja. Najbolj oblegani so jutranji in večerni leti, ko se uporabniki odpravljajo ali pa vračajo s službenih potovanj. V primeru, da imate na voljo let ob mirnejših popoldanskih urah, lahko tako privarčujete, saj je povpraševanje manjše. Preizkusite lahko tudi s spremembo lokacije, s katere kupujete letalsko karto. Na spletnih straneh letalskih družb lahko izberete drugo državo in si s tem pridobite cenejšo letalsko vozovnico. Pri tem se splača tudi preizkusiti spremeniti lokacijo v vašem brskalniku. Ob ponovnem obisku iste spletne strani za nakup letalske vozovnice tudi izbrišite piškotke. Nekatere letalske družbe ponovni obisk ocenjujejo kot povečano zanimanje in pri tem rahlo dvignejo cene.

V primeru, da vam opisano ni všeč in se vam zdi preveč dela, se lahko poslužite pametnejših rešitev. Aplikacija Hopper bo za vas spremljala cene letalskih vozovnic in vam sporočila najugodnejši trenutek rezervacije. Na podlagi preteklih trendov gibanja cen in trenutnega stanja na spletu vas sproti opozori, ko se bodo cene povečale oziroma vas poziva k rezervaciji, ko so nizke. Aplikacija je brezplačno na voljo za iOS in Android OS naprave.Prijavi napako v članku