Računalništvo, telefonija
25.03.2018 10:54
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako bo tehnologija microLED izboljšala zaslone?

Kako bo tehnologija microLED izboljšala zaslone?
Kako bo tehnologija microLED izboljšala zaslone?

Zaslonska tehnologija se v zadnjih nekaj letih ni kaj veliko spremenila, s prihodom tehnologije microLED pa naj bi se stvari končno premaknile na bolje. Proizvajalci zaslonov namreč zatrjujejo, da bo nova zaslonska tehnologija prinesla boljši kontrast, nižji odzivni čas, večjo svetilnost in energetsko učinkovitost. To posledično pomeni, da bo nova tehnologija kot nalašč predvsem za manjše zaslone, ki se uporabljajo na pametnih telefonih, pametnih urah in drugih mobilnih napravah

Uporabniki mobilnih naprav bodo nedvomno navdušeni nad večjo svetilnostjo zaslonov microLED, saj bo njihova svetilnost v povprečju kar stokrat večja. To v praksi pomeni, da bo slika lepo vidna tudi ob močni zunanji svetlobi, kar je trenutno ena največjih hib sodobnih zaslonov za mobilne naprave. Zaradi večje energetska učinkovitosti pa bodo ti zasloni pripomogli k daljši avtonomiji delovanja mobilnih naprav, kar bodo seveda znali ceniti predvsem uporabniki pametnih telefonov.

Čeprav zasloni s tehnologijo microLED prinašajo številne prednosti v primerjavi z zdajšnjimi, bomo morali nanje žal še nekoliko počakati, saj tehnologija še ni povsem nared za vsakdanjo uporabo. Prva težava je v visokih stroških proizvodnje, kar pa bi se lahko spremenilo že v bližnji prihodnosti. Trenutno lahko proizvajalci že proizvajajo tovrstne zaslone velikosti do dveh centimetrov, kar pomeni, da bi lahko zaslone s tehnologijo microLED ugledali v očalah za navidezno resničnost.


Prijavi napako v članku