Programska in razvojna orodja
11.04.2012 08:19

Deli z drugimi:

Share

Kako bi izgledala Googlova očala z Windowsi?

Se bi Okna prilegala Googlovim očalom?
Se bi Okna prilegala Googlovim očalom?

Google je pred kratkim razkril projekt Project Glass. V okviru projekta inženirji razvijajo posebna večpredstavnostna očala, ki jih bo mogoče povezati s pametnimi mobilnimi telefoni Android. Preko njih bo mogoče kar z govorom upravljati z večpredstavnostnim predvajalnikom, klici, digitalnim fotoaparatom in podobno. Googlova očala bo mogoče uporabiti celo v vlogi praktičnega navigacijskega sistema.

Na Googlovih večpredstavnostnih očalih bo kakopak nameščen mobilni operacijski sistem Android. Ta naj bi novosti zagotavljal zanesljivo delovanje. Kaj pa bi se zgodilo, če bi Google na svoja večpredstavnostna očala namestil operacijski sistem Windows? To vprašanje si je zastavil računalniški zanesenjak s psevdonimom »Vlakkeland«. Ta je celo posnel krajši videoposnetek, ki bolj kot ne prikazuje prav vse slabe lastnosti Microsoftovega operacijskega sistema – vključno z nepogrešljivim modrim zaslonom.

Videoposnetek Googlovih očal z nameščenim Microsoftovim operacijskim sistemom najdemo na spletnem naslovu http://goo.gl/waiI3. Tu bomo videli od opozorila za izpraznjenost baterije, nameščanja popravkov, neposodobljenega protivirusnega programa do obvestila o neustreznih pravicah za dostop. Verjamemo, da se bo marsikateri izmed vas ob gledanju videoposnetka nasmejal do solz. Nam je bilo zdaleč najbolj všeč opozorilo »Ali ste prepričani, da želite dokončno izbrisati to banano?«.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku