Strojna oprema
06.05.2021 08:21
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj se skriva v sledilni napravi Apple AirTag?

Naprava Apple AirTag je praktično nepopravljiva.
Naprava Apple AirTag je praktično nepopravljiva.

Pri podjetju Apple so nas nedavno presenetili s pripravo nadvse nenavadnega izdelka. Govorimo o napravi AirTag, ki je namenjena iskanju izgubljenih predmetov. Pokaže nam točno lokacijo predmeta z navodili, kako do njega pridemo.

Naprava Apple AirTag je vključena v Applovo omrežje “Find My”, kar še dodatno olajša iskanje preko ostalih Applovih uporabnikov, ki se morda gibljejo v bližini predmeta. Še posebej priročna pa je cena, ki v ZDA znaša preračunanih 24 evrov. Če želimo paket štirih sledilnih naprav AirTag, bomo zanje odšteli le preračunanih 82 evrov, kar res ni veliko.

Strokovnjaki spletnega portala iFixit so za nas pogledali v notranjost sledilne naprave Apple AirTag in prišli do spoznanja, da je kovinsko pokrivalo enostavno odstranljivo, pod njim pa najdemo baterijo vrste CR2032. To pomeni, da naprave Apple AirTag ni treba polniti. Dostop do vseh ostalih komponent pa ni enostaven, saj so komponente med seboj zalepljene. V notranjosti najdemo tudi zvočnik in namensko elektronsko vezje, ki je prav tako zalepljeno na ohišje.

To v praksi pomeni, da sledilna naprava Apple AirTag v lastni režiji ni popravljiva. Če se naprava pokvari in ni več v garanciji, jo lahko le zavržemo, a na srečo nas nakup nove ne bo stal pretirano.

Vas zanima več iz te teme?
Apple Apple AirTag

Prijavi napako v članku