Računalništvo, telefonija
28.03.2018 15:16
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj so to “chatboti” in zakaj bi morali biti pozorni na njih?

Kaj so to "chatboti" in zakaj bi morali biti pozorni na njih?
Kaj so to "chatboti" in zakaj bi morali biti pozorni na njih?

Napredek na področju umetne inteligence, združen s hitrim širjenjem številnih sporočilnih aplikacij, poganja razvoj “chatbotov” – programske opreme, ki uporablja sporočilne aplikacije kot vmesnik, preko katerega se izvršijo različne naloge in opravila kot je poročanje o vremenu, dogovarjanje za sestanek, ali pomoč potrošniku pri nakupovanju para čevljev.

Glede na velik potencial, ki ga podjetja prepoznavajo v botih, se v tem področju ekonomije pojavalja vse več investicij. Številne znamke že redno uporabljajo bote v svojih sporočilnih aplikacijah in kolaboraacijskih kanalih, med temi so Hp, 1-800-Flowers in CNN. Medtem, ko je “bot revolucija” še vedno v zgodnji fazi, strokovnjaki verjamejo, da je obdobje od leta 2016 do danes tisto ključno, ki bo naredilo največji preskok v razvoju.

V poročilu, ki ga je pripravil “Business Insider Intelligence”, avtorji kažejo na trende povezane z ravojem botov, raziskujejo kaj boti sploh so in kako jih podjetja in organizacije vključujejo v svoje poslovanje. Poleg tega pa je zagotovo najbolj zanimivo področje prihodnosti, kjer se sprašujejo, kakšen bo vpliv botov. V raziskavo so vključeni vsi pomembnejši akterji ekosistema botov, podjetja, ki že uporabljajo dotično tehnologijo, distribucijski kanali in nekaj najpomembnejših “third-party” botov, ki so že na trgu.

Poročilo se med drugim dotakne tudi potencialnih prihrankov, ki jih podjetja, lahko ustvarijo, če inkorporirajo “chatbote” v nekatere storitve povezane s prodajo in komunikacijo s strankami. Rezultati in napovedi kažejo, da bi ti lahko bili precejšnji, kajti z avtomatizacijo nekaterih opravil bi podjetja prihranila čas, katerega se lahko nameni drugim, pomembnejšim opravilom. Zadnja faza poročila se dotakne še potencial, ki ga “chatboti” prinašajo za zaslužek na recimo Facebook Messengerju na eni strani na Google Play trgovini in na drugi strani na iOS App Store trgovini.

Tukaj je nekaj ključnih ugotovitev:

  • AI (umetna inteligenca) je dosegla raven, kjer lahko “chatboti” vodijo popolnoma konkretne pogovore z ljudmi, kar omogoča podjetjem, da vključijo to sicer cenovno ugodno tehnolgijo, da doseže širši spekter ljudi;
  • “chatboti” so še posebej prikladni za mobilne naprave – in sporočilne aplikacije, ki predstavljajo samo osrčje mobilne izkušnje. Število sporočilnih aplikacij se veča in s tem rapidna inkorporacija “chatbotov”;
  • ekosistem “chatbotov” je že precej robusten in skorajda že nasičen, saj obstaja že precejšnje število “third-party” opcij, nativnih botov, distribucijskih kanalov in podjetij, ki na vsakdanji ravni razvijajo dotično tehnologijo;
  • “chatboti” so lahko donosen posel za spročilne aplikacije in razvijalce, ki gradijo tovrstne platforme, podobno kot so donosen posel postale trgovine z aplikacijami, ki danes predstavljajo večmilijardni trg.

Prijavi napako v članku