Igralne konzole
28.05.2021 13:41

Deli z drugimi:

Share

Kaj se skriva v večpredstavnostnem predvajalniku Apple TV 4K 2021?

Novi Apple TV 4K 2021 je odlično popravljiv v lastni režiji.
Novi Apple TV 4K 2021 je odlično popravljiv v lastni režiji.

Podjetje Apple je v okviru nedavne konference predstavil nadvse zanimivo večpredstavnostno napravo Apple TV 4K 2021. Računalniški gigant je namreč v novinca vgradil procesor A12 Bionic. Z njim je dejansko poskrbel za več procesne moči, hkrati pa je razvil še novi, privlačen daljinski upravljalnik.

Zmogljivejši procesor A12 Bionic omogoča kar nekaj zanimivih novosti. Ena od teh je možnost “playbacka” HDR vsebin do 60 sličic na sekundo. Še bolj zanimiva novost, za vse tiste, ki dajo veliko na sliko, pa je možnost kalibracije ekrana z uporabo iPhone kamere. Apple je poskrbel za prenovljeno podobo daljinskega upravljalnika, ki ja po novem narejen iz recikliranega aluminija, končno pa ima tudi  gumb “mute”.

Novi večpredstavnostni predvajalnik Apple TV 4K 2021 je nedavno pritegnil pozornost tudi zanesenjakov spletnega portala iFixit. Ti so namreč novost razstavili na prafaktorje z namenom da ugotovijo, kako dejansko je naprava popravljiva v praksi. Novi Apple TV 4K 2021 je na ta račun dobil kar osem točk od desetih, kar pomeni, da ga je mogoče brez večjih težav popraviti v lastni režiji. Novi daljinski upravljavec pa bo precej težje popraviti, saj je ta bil pripravljen na način, da ga ni mogoče enostavno razstaviti.

Podvig inženirjev spletnega portala iFixit si lahko ogledate na spletnem portalu https://www.youtube.com/watch?v=i-AmXttNmqA. Zagotavljamo vam, da boste nad videnim več kot navdušeni.


Prijavi napako v članku