Računalništvo, telefonija
22.11.2020 15:29
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj se skriva v novih prenosnikih Apple M1 MacBook Pro?

Novi prenosnik MacBook Pro je v osnovi zelo podoben prejšnji generaciji.
Novi prenosnik MacBook Pro je v osnovi zelo podoben prejšnji generaciji.

Podjetje Apple je nedavno prestavilo svoj prvi prenosni računalnik MacBook Pro, ki je opremljen z novim Applovim procesorjem M1. Novi prenosnik MacBook Pro 13 je na voljo le v različici, opremljeni z zaslonom s 33-centimetrsko oziroma 13-palčno diagonalo, uporabniki pa lahko izbirajo med dvema modeloma. Vstopna različica je opremljena z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 256 gigabajtov, zanj pa bo treba odšteti 1.479 evrov. Zmogljivejša različica, opremljena z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 512 gigabajtov pa je vrednotena na 1.709 evrov.

Ker je novi prenosni računalnik MacBook Pro s procesorjem Apple M1 že požel veliko pozitivnih kritik, so ga pod drobnogled vzeli zanesenjaki spletnega portala iFixit. Ti so novost razstavili na prafaktorje in dejansko prišli do spoznanja, da je novi MacBook Pro s procesorjem Apple M1 dejansko skorajda povsem enak modelu, ki je opremljen z Intelovimi procesorji. Novost je sicer pri delovanju precej tišja, saj se novi procesor Apple M1 pri delovanju precej manj segreva v primerjavi z Intelovimi procesorji.

Strokovnjaki spletnega portal iFixit so še prišli do spoznanja, da novi prenosni računalnik MacBook Pro s procesorjem Apple M1 nima več varnostnega čipovja T2, saj je varnostni sistem vgrajen neposredno v novi procesor. Poleg tega Apple uporablja sistemske pomnilnika SK hynix LPDDR4X, ki so sicer značilni za novejše tablične računalnike iPad. Podvig strokovnjakov spletnega portala iFixit pri razstavljanju prenosnega računalnika MacBook Pro s procesorjem Apple M1 pa si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.


Prijavi napako v članku